Boğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel konulara ilgi duyan herkes için Sarıyer Belediyesi’nde sürdürdüğü ‘Açık Ders’lerin üçüncüsü “Zaman Algısı” ile devam etti. Dr. İnci Ayhan, gerçekte algımızın yanılsama olduğunu vurguladı.
 Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilen ‘Açık Ders’ler, 17 Ocak – 28 Mart 2017 döneminde, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

ZAMAN ALGISI DERSİ İŞLENDİ

Yrd. Doç. Dr. Psikolog İnci Ayhan’ın 21 Şubat'ta verdiği “Zaman Algısı” semineri, zamanı nasıl algıladığımızı, bu algıyı oluşturan biyolojik ve psikolojik faktörleri ele aldı. Yoğun katılımın olduğu derste, Dr. Ayhan, gerçekte algımızın illüzyon olduğunu belirterek, zaman algısının güvenilir olmaktan uzak, kısıtlı duyularımızın gerçeği basite indirgemesinden ibaret olduğunu vurguladı. İnsanların, her zaman sistemik anlamda, geçmişte yaşadığını kaydeden Dr. Ayhan, izleyicilere üç ayrı bina fotoğrafından sonra bir inek görseli gösterdi. Ve sondaki sürpriz görselin, aslında eşit sürede gösterilmesine karşın, beynimizde daha uzunmuş gibi algılandığına dikkat çekti. Dr. Ayhan bu durumu, yaşam tehdidinde kodlama bilgisinin artmasına bağladı.

Dr. Ayhan daha sonra, zamana dair hepimizin deneyimlediği mutluluk ve stres gibi durumlara değindi. Boğaziçi Üniversitesi’nin BU+ Etkinlikleri kapsamında başlattığı seminer dizisinde,  farklı temalar altında psikolojiden bilgisayar mühendisliğine, fizikten dilbilime, birçok alandaki güncel gelişmeler ve önemli tartışma konuları katılımcılarla paylaşılıyor. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilen dersler saat 19.00’da başlıyor.

http://www.sariyerposta.com