Yüz yüze eğitim için yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Okullar ne zaman açılacak sorusuna dün akşam Kabine Toplantısı sonrasında yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan da açıklama geldi. Peki okullar ne zaman açılacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okulların açılmasına ilişkin 15 Şubat ve 1 Mart tarihlerini işaret etmişti. Bugün bir açıklama da Bakan Ziya Selçuk'tan  geldi. Detaylar haberimizde…

"Velilerimizin kararına bağlı olacak"

Bakan Selçuk, şu açıklamayı yaptı: "Türkiye'nin salgın tedbirleri açısından eğitim alanındaki uygulamalarıyla dünyada örnek gösterilen ülkeler arasında olduğu belirtmek isterim. 23 Mart 2020 tarihinden bu yana olağanüstü bir performans sergiledik. Tüm öğretmenlerimize ve sabırla bize destek veren velilerimize teşekkür ediyorum. 15 Şubat pazartesi günü eğitime başlıyoruz. Köy okullarımızı tüm sınıflarda yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz. Okul öncesine verdiğimiz önem bellidir. 15 Şubat'ta tüm bağımsız anaokullarımızı da açma kararı verdik. İlkokullarımız açılması kararını verdik, yine seyreltilmiş şekilde haftanın 2 günü olarak devam edecektir. 1 Mart tarihinde sınav dönemindeki öğrencilerimiz de tam zamanlı olarak açılacak. Sokağa çıkma kısıtlaması olan gün ve saatlerde öğrencilerimiz izinli sayılacaktır. Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları velilerimizin kararına bağlı olacak. Bu durumda çocuklarımız uzaktan eğitime devam edecek, devamsızlık sayılmayacak."

SARIYER POSTA GAZETESİ