mehmetcik

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bütün okullarda deprem yönetmeliği doğrultusunda yapılan ölçümler sonucu “Yeniköy Mehmetçik İlköğretim okulu çökme tehlikesi var” diyerek 3 yıl önce boşaltılmıştı. Aradan 3 yıl geçmesine karşın hala bir gelişme olmaması Yeniköylü yüzlerce aileyi çileden çıkardı. Mehmetçik İlköğretim Okulu’nu için Boğaziçi İmar Müdürlüğü daha önce çizilen projeye ret vermiş, daha sonra proje yeniden çizilmişti. Yeniköy halkına müjdeli haber Yeniköy Muhtarı Engin Cevahiroğlu’ndan geldi. “Boğaziçi İmar Müdürlüğü okulumuz için 2. Çizdiğimiz proje için onay vermiştir. Aynı zamanda okulumuzun hemen yanında olan mülkiyeti İBB’ye ait olan boş arsa da okulumuz devredilmiştir.” Dedi.

 “SABRIMIZ TAŞIYOR”

Yeniköy Mehmetçik İlköğretim Okulu öğrencileri, okullarının 3 yıldır kaderine terk edilmesine anlam vermezken, taşımalı sistemle Orgeneral Emin Alp Kaya İlköğretim Okulu’nda eğitim gören öğrenciler, kendi okullarında eğitim görmek için soğuk havaya ve yağmura aldırış etmeden çevre okullarda 2012 – 2013 eğitim ve öğretim sezonunu tamamlamak üzere.

 CEVAHİROĞLU, “SPONSORU HAZIR, POJE İZNİ ÇIKTI ”

Yeniköy Muhtarı Engin Cevahiroğlu, Sarıyer Posta gazetesine yaptığı açıklamada; “ İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapılan okulumuzun projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne getirildi. Boğaziçi İmar Müdürlüğü 2. çizdiğimiz projenin onayını kısa bir süre önce verdi.”

 Mehmetçik İlköğretim Okulu’nun projede hem ilkokul hem de ortaokul olmak üzere aynı alana iki ayrı okul yapılacağını belirten Muhtar Cevahiroğlu, “Maalesef burada okuyan yüzlerce öğrenci ve beraberinde eşlik eden velilerimiz yeteri kadar mağdur oldular. Ve haklı olarak yeni okullarının bir an önce hayata geçmesini istiyorlar. Hem ilkokul hem de ortaokul olmak üzere İki ayrı bina üzerine çizilen okul projesi için sponsorumuz hazır. İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılacak. Umut ediyoruz ki önümüzdeki birkaç ay sonra hafriyat ve kazı çalışmaları başlayacak.”

 DSC_02161

“BU ÇOCUKLAR NERDE OKUYACAKLAR”

 Cevahiroğlu, “Bunun yanında çocuklarımızın gitmiş olduğu Orgeneral Emin Alp Kaya İlköğretim Okulu da duyduğum kadarıyla onlara da depremle alakalı binaların yıkılması gerektiği doğrultusunda evrak gelmiş. Şimdi Yeniköy’ün çocukları ne yapacak? Bu okumuzda yıkılırsa çocuklarımız İstinye Recaizade ve çevre okullara 2. bir nakil yapacak.”

 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÜLTEKİN: “ BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK”

 Yeniköy Mehmetçik İlköğretim Okulu’nun yıkılıp yeniden yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak görevlerini yerine getirdiklerini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin ise, “Okul için çürük raporu verilip, yıkılma kararı alınınca gerekli  yazışmaları yaptık, öğrencileri başka bir okula taşıdık, İl Milli Eğitim ve Özel İdare, İstanbul Ticaret Odası ile okulun inşaatının yapımı için protokol imzaladı, proje çizildi, tam inşaata başlanacakken Boğaziçi İmar Müdürlüğü projeye onay vermedi.

celal

Şimdi ise 2. kez çizilen projenin onay kabulü oldu. Tabi ki aradan 3 yıl geçti ve öğrencilerimiz başka bir okulda eğitim-öğretimlerine devam etmek zorunda kaldılar. Mehmetçik İlköğretim Okulu öğrencilerinin nakledildiği Org. Emin Alpkaya İlköğretim Okulu’nun da tadilattan geçirilmesi için karar alındı. O okul da dönem sonunda boşaltılacak” dedi.

HABER:  Levent PEHLİVANOĞLU