14 Ocak 2019 tarihinde yapımı başlanan, 5 yılda 2 müteahhit değişmesine ve teslim tarihinin üzerinden 2 yılı aşkın süre geçmesine rağmen tamamlanamayan Alpaslan İlköğretim Okulu ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Yapılan incelemelerin ardından İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edilen Tarabya’daki Alpaslan İlköğretim Okulu’nun inşaatı bir türlü tamamlanamıyor.

DEPREME DAYANIKSIZ OLDUĞU GEREKÇESİYLE YIKILMIŞTI

2019 yılında İstanbul’da yaşanan deprem sonrası il genelinde olduğu gibi Sarıyer’de de bazı okullarda hasar meydana geldi. Bunun üzerine İstanbul Valiliği de tüm okullara dayanıklılık testi yaptı. Alpaslan İlköğretim Okulu da Sarıyer’deki depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okullar arasında yer aldı.

OKUL İNŞAATI YENİDEN BAŞLAYACAK

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihale edilen projeye tamamlanmak üzere yeniden başlanacak. Milli Eğitim kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre, önümüzdeki süreçte başlayacak olan çalışmalar, en kısa sürede tamamlanarak okul binası teslim edilecek.

 ‘OKULUN KALIPLARI SÖKÜLÜYOR’ İDDİASI

420 iş gününde bitirileceği taahhüt edilmesine rağmen bitirilemeyen okulun kalıpları söküldüğü iddia edilmişti. Bölge halkının gazetemiz ile paylaştığı bilgilere göre, yarıda kalan inşaata gelen bazı işçiler kalıpları sökmeye başladı. Vatandaşlar, “Biz okulumuzun bir an önce tamamlanmasını beklerken, inşaat önce yarıda kaldı, ardından da kalıplar sökülmeye başlandı” dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ