Tahliye kararının ardından 14 Ocak 2019 tarihinde yeni okul binasının yapımına başlanan ancak üzerinden 2 yıldan fazla süre geçmesine rağmen tamamlanamayan Alpaslan İlköğretim Okulu’nun inşaatında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Yapılan incelemelerin ardından İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edilen Tarabya’daki Alpaslan İlköğretim Okulu’nun inşaatı bir türlü tamamlanamıyor.

‘OKULUN KALIPLARI SÖKÜLÜYOR’ İDDİASI

420 iş gününde bitirileceği taahhüt edilmesine rağmen bitirilemeyen okulun kalıpları sökülüyor. Bölge halkının gazetemiz ile paylaştığı bilgilere göre, yarıda kalan inşaata gelen bazı işçiler kalıpları sökmeye başladı. Vatandaşlar, “Biz okulumuzun bir an önce tamamlanmasını beklerken, inşaat önce yarıda kaldı, ardından da kalıplar sökülmeye başlandı” dedi.

DEPREME DAYANIKSIZ OLDUĞU GEREKÇESİYLE YIKILMIŞTI

2019 yılında İstanbul’da yaşanan deprem sonrası il genelinde olduğu gibi Sarıyer’de de bazı okullarda hasar meydana geldi. Bunun üzerine İstanbul Valiliği de tüm okullara dayanıklılık testi yaptı. Alpaslan İlköğretim Okulu da Sarıyer’deki depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okullar arasında yer aldı.

“OKUL BİR AN ÖNCE TAMAMLANSIN”

Alınan karar doğrultusunda tahliye edilen okul bir türlü yeniden faaliyete geçemedi. Çocuğunu bu okula gönderen veliler, İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi kapsamında ihalesi yapılan okulun neden tamamlanamadığını soruyor. Çocuklarını daha uzak mahallelerdeki okullara göndermek zorunda kaldıklarını belirten ebeveynler, bir an önce okul inşaatının tamamlanmasını istiyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ