Perfect Helper Ev Hizmetleri Danışmanlık Merkezi, Türkiye’de çalışma izni olan yabancı bakıcılar ve Türk yardımcılarla ev sahipleri arasında aracılık görevi yürütüyor.

Sarıyer ve çevresinde faaliyet gösteren danışmanlık merkezinin kurucusu Özge Yetkiner; kuruluş amaçları, çalışmaları ve eğitimleri hakkında gazetemize önemli bilgiler verdi. Aileler ve yardımcılar arasındaki danışmanlık hizmetine nasıl başladığını anlatan Özge Yetkiner, “Kızım doğduktan sonra piyasada bakıcılarla ilgili bir eksiklik olduğunu ve bu işi yapan şirketlerin başarısızlığını gördüm. Çalışan elemanların bazı bilinçsiz davranışlarını ve uygun olmayan çalışma tarzlarını fark ettim. Bu süreçte bakıcılarla ilgili problemler yaşadım. Bazı eğitim yöntemlerinin bakıcılar tarafından yanlış uygulandığına tanıklık ettim. Ailemden ve çevremden insanların da başına benzer şeyler geldi. Annelerin bakıcı bulma konusunda yaşadıkları zorluğu, ben de yaşayarak tecrübe ettim. Çocuklarını emanet edecekleri kişiye güvenemediklerini gördüm. Bunun yanında bakıcıların da gittikleri ailelerde bazı sıkıntıları olduğunu duydum. Şahit olduklarım dolayısıyla çift taraflı bir empati oluştu bende. İki tarafı bir araya getirebilme konusunda iyi bir danışman olabileceğime inanarak bu merkezi kurdum. Çocuk bakımı, yaşlı refakati, ev temizliği, yatılı veya gündüzlü yardımcılar gibi herhangi bir konuda ev hizmetlerinde görevli olabilecek elemanlar ve aileler arasında aracılık ediyorum. Bu elemanlar genellikle yabancılardan oluşuyor. Tabi ki Türkler de var” dedi.
“YABANCILAR DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR”

Yabancı bakıcıların, Türk yardımcılara nazaran daha çok tercih edildiğini dile getiren Yetkiner, “Türk bakıcıların pahalı olması, yatılı kalamaması, yabancıların çok uygun fiyatlara 7 gün 24 saat evde bulunarak yardım sağlayabilmesi bu duruma birer sebep. Tabii doların yükselişi ve oluşan kur farkıyla Türk ve yabancı bakıcılara olan talep birbirine yaklaştı” dedi.
“ATÖLYE ÇALIŞMALARI VE EĞİTİMLER DÜZENLİYORUZ”

Oturma izni olmayan ve kaçak çalışan yardımcılara kesinlikle referans olmadıklarını ve aracılık etmediklerini vurgulayan Özge Yetkiner, danışmanlık hizmeti bünyesinde kendilerine başvuran bakıcılara eğitim verdiklerini söyledi. Eğitimlerle ilgili bilgiler veren Yetkiner, “Gün içinde sabah 9.00’dan akşam 18.00’a kadar tam gün süren sıkıştırılmış bir eğitim programı uyguluyoruz. Burada çocuk ve yaşlı bakımından ev hizmetlerine, Türk mutfağından servis ve sunuma kadar tüm konularda detaylı bilgilendirmeler yapıyoruz. Bakıcılar çocuk ve yaşlı bakımında yaşanabilecek acil durumlarda ne yapmaları gerektiğini bilmeliler diye düşünüyorum. Bu kapsamda yine büyük bir özen ve hassasiyetle ilkyardım eğitimleri de veriyoruz. Eğitimlerin sonunda bakıcılara, psikologumuzun ve alanında yetkili diğer eğitmenlerimizin imzaladığı katılım sertifikası veriyoruz” ifadelerini kullandı.

İletişim için;
0530 412 31 07