Sarıyer Açı Lisesi, iki takımla katıldığı 2022 yılının ilk Uluslararası VEX Robotics İstanbul Turnuvası’ndan büyük bir başarı ile döndü.

Nefes kesen zorlu mücadeleler ile geçen turnuvada Açı Lisesi, Terminus takımıile şampiyon olurken, Tech4Peace takımı ile yarı final başarısı elde etti. Arka arkaya başarılı maçlar tamamlayan Terminus ve Tech4Peace takımlarının yer aldığı ittifaklar fikstür sebebi ile yarı finalde birbirlerine rakip oldular.

Turnuvaya VEX IQ Challenge ortaokul ve VEX Robotics Competition lise kategorilerinde toplam 84 takım ve 685 öğrenci katıldı. Her yıl yeni bir mühendislik probleminin oyun formatında verildiği bu yarışmalara hazırlanmak ve katılmak, gençlere tasarım, mekanik, kodlama ve üretim yetkinlikleri kazandırıyor. Rekabet ve mücadelenin yanı sıra takımlar arası dayanışma ve yardımlaşmaya da çok önem veriliyor. Dünyanın en büyük robotik yarışması olarak Guinness Rekorlar Kitabında yer alan Vex Robotics Yarışmalarında 60’tan fazla ülkeden yaklaşık 24.000 takım ve 60.000’den fazla öğrenciher yıl heyecanla mücadele ediyor.

Açı Lisesi Robotik Takımları sahadaki başarılarının yanı sıra imkanı olmayan kardeşlerine kodlama, 3 boyutlu tasarım ve robotik eğitimleri vererek sosyal sorumluluk çalışmaları ile de öne çıkıyorlar. Henüz 3 yıldan kısa bir süre önce robotik takımlarını kurmuş olmalarına rağmen önemli başarılara imza atan Sarıyer Açı Lisesi Tech4Peace ve Terminus takımları geleceğe ışık tutuyor.

SARIYER POSTA