gazi1İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Değerler Eğitimi projesi kapsamında ‘Vatan sevgisi’ konusunu işleyen Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Otelcilik ve Turizm Lisesi, Kore ve Kıbrıs gazilerini konuk etti.

Belediye Başkanı Şükrü Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Belediye Meclisi Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Belediye Meclisi Üyesi Hacı Mehmet Bayraktar, Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Akgündoğdu, Okul Müdürü Maksut Balmuk, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programın konuğu olan Kore ve Kıbrıs gazileri anılarını anlatıp, savaşla ilgili düşüncelerini ifade ettiler.

"VATANIMI SEVİYORUM, ÇÜNKÜ...!"

gazi3

Etkinlikte önce Tarih Öğretmeni Beyhan Aksop ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında hazırlan video sunumu yapıldı ve Sarıyer’de yaşayan tanınmış kişilerin ağzından vatan sevgisinin anlamını belirten sözler yayınlandı. Ardından Okul Müdürü Maksut Balmuk, Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin ve Belediye Başkanı Şükrü Genç birer konuşma yapıp, savaşın olumsuz yanları ile ilgili düşüncelerini ifade ettiler.

GAZİLER DUYGULANIP AĞLADI

Öğrenciler tarafından hazırlanan bir başka video gösterisinde ise İstiklal gazileriyle vefat etmeden önce yapılan bazı röportajlar yayınlandı. Kore ve Kıbrıs gazileri ise anılarını anlatırken öğrencilerin sorularını da cevapladılar.

gazi2

KALPAK GİYDİLER

Program sonunda toplu olarak fotoğraf çektirilirken, Belediye Başkanı Şükrü Genç, Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Akgündoğdu, kendisi de Kıbrıs gazisi olan Meclis Üyesi Hacı Mehmet Bayraktar ve Okul Müdürü Maksut Balmuk da kalpak giydi.

Programın sonunda gazilerin yanına giden öğrenciler ellerini öpüp, bu vatan için yaptıkları fedakarlıktan dolayı teşekkür ettiler. Bu sırada bazı gazilerin duygulanıp ağladığı görüldü.