Üniversite ve sektör işbirliğini arttırmak, öğrencileri sektörün profesyonelleriyle bir araya getirerek kendi alanlarıyla ilgili bir ağ oluşturmalarını sağlamak adına “Beykent İletişim Günleri” Ayazağa yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Dijital çağa yön vermek ve çağın niteliklerine uyum sağlayan eğitimli profesyoneller yetiştirmek hedefiyle düzenlenen “3. Beykent İletişim Günleri” etkinliğinin ilk gününde; poltio.com kurucu ortağı Vildan Ay Döşlüoğlu, 4129Grey Kreatif Direktörü Ahmet Terzioğlu, Admatic Medya AŞ Reklam Grup Başkanı Savaş Yılmazer, MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan ve GittiGidiyor.com Dijital Pazarlama ve CRM Müdürü Mine Kohen, paneller düzenleyerek kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili öğrencilere bilgi paylaşımlarında bulundu.

“İletişim günleri bizim için yalnızca bir toplantı değil”

Etkinlikte konuşan Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Makal, “Dijital dünya günümüzde en çok konuşulan konudur. Bu durum günlük hayatımızda cep telefonlarımızdan web sitelerine kadar uzanan, sosyal ağlardan internet televizyonculuğuna giden bir süreçtir. Hem büyüyor hem de gelişiyor. Akademik bazda değerlendirirsek; Yeni Medya diye bir olgu var artık. Üniversitelerde okutuluyor. Bizler etkinliğimizle bütün bunların hem farkına varılmasını amaçladık hem de değerlendirmesini yaptık. Aslında kendimize de bir ayna tutmuş olduk. Dışarıya da konunun önemine dair çok önemli bir pencere açtık. Burada bunların konuşulması, gelecekte iletişimde her şeyin nasıl ve neden değişmekte olduğunun da cevabı olacak” şeklinde konuştu.

Öğrenciler eserlerini sergiledi

Etkinliğin ikinci gününde 'İletini Tasarla' adında öğrencilere yönelik bir yarışma düzenlendi. Yarışmada akademisyenler tarafından yapılan ön eleme sonrası seçilen eserler, sektörden uzmanlar tarafından değerlendirildi. Dereceye giren eserler ödüllendirildi. Öğrenci eserlerinden bir seçki de etkinlik alanında sergilendi.