Sarıyer Posta Gazetesi olarak birçok kez gündeme getirdiğimiz eğitim olanaklarının kısıtlı olduğu Uskumru İlkokulu'ndaki anasınıfı yapım çalışmaları devam ediyor. Çalışmayı yerinde inceleyen Sarıyer Belediye Meclisi CHP Üyesi Meltem Yücel Pir, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na özel açıklamalarda bulundu. Yeni okul ile ilgili projenin hazır olduğunu söyleyen Pir, "18. madde uygulamasındaki yürütmeyi durdurma kararı kalktığı anda çalışma başlayacak" dedi.

Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, geçtiğimiz haftalarda yapımına başlanan anasınıfının altyapı çalışmalarını tamamladı. Binanın kurulması için gerekli malzemeler temin edilirken, kurum işlemlerini yapacak olan ekip bekleniyor. Anasınıfı yemekhane, sınıf, tuvalet alanlarından oluşurken yaklaşık 130 metrekare kullanım alanına sahip olacak.

OKUL MÜDÜRÜ KOLLARI SIVADI

En yakın anaokulunun yaklaşık 30 dakika mesafede olduğu Uskumruköy'e eğitim yuvası kazandırmak için yaklaşık 8 ay önce atanan Okul Müdürü Abdullah Ziya Karaağaç, Türk-Alman Üniversitesi'nin bahçesindeki konteynır ile ilgili yetkililerle temasa geçti. Alınan olumlu cevabın ardından konteynır okula taşındı ve Sarıyer Belediyesi tarafından altyapı çalışmaları tamamlanırken, nakliyat ve hafriyat işlemleri yapıldı. Yapılacak montalamanın ardından sınıf içinin donatılması için hayırseverlerden gelecek destekler beklenecek.

"MAHALLEMİZDE YILLARDIR OKUL PROBLEMİ VAR"

Okul Müdürü Ziya Karaağaç ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Sarıyer Belediye Meclisi CHP Üyesi Meltem Yücel Pir, yerel yönetim olarak eğitime destek vermeye devam edeceklerini vurgularken, "Mahallemizde yıllardır okul problemi var. Köyler bölgesinde 18. madde uygulaması yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle imar izni olmadığı için okul yapılamıyor. 18. madde uygulaması açıldığından itibaren her şey hazır projesi vaziyet planı ruhsat verilerek okul devam ettirilecek. Okul için imar uygulamasının açılmasını bekliyoruz. Başka bir sıkıntısı yok. Okulumuzun yeni Müdürü Ziya Bey çok çalışkan bir idareci. Kendisinin mahallemize gelmesinden dolayı memnuniyet duydum. Okul ile ilgili çok çalışıyor. Kendisi küçük yaş grupları için anasınıfı yapılmasını istedi. Sarıyer Belediyesi olarak altyapı çalışmalarını yaptık. Şuan monte edilmesi bekleniyor. Sınıfın yeni eğitim dönemine yetiştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİNİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ"

"Mahallemizde gerçek anlamda okula yardım etmek için çok gönüllü var" diyen Pir, "Hayırseverleri de işin içerisine katarak Uskumruköy'e daha fazla katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu okulu el birliği ile imkanlarımızı seferber ederek kalkındıracağız. Bu kapsamda anasınıfının yapımı sonrasında gerekli malzemelerin temini için eğitim gönüllülerinin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ