BHatemoğlu İlkokulu ve Ortaokulu’nda yirmiye yakın okulun katılımıyla gerçekleştirilen kermeste Türkiye’nin yedi bölgesi, lezzetli yemekleri ve değişik kültürel değerleri ile tanıtıldı.


Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin’in de konuk olduğu kermesteki stantlarda, bölgelerin kültürlerini en özgün biçimde yansıtan yemekler sergilenirken, yöresel gösterilerde sunuldu.

HATAY’IN  KÖFTESİNDEN ABAZA BÖREĞİNE

CYüzün üzerinde farklı yiyeceğin hazırlandığı kermeste, Türk yemek kültürünün çeşitliliği bir kez daha ortaya konuldu. İçli köfte, su böreği, ev baklavası, madımak kavurması, Abaza böreği, çiğ köfte, hamsi pilavı, kısır, kete, kadayıf dolması, laz böreği, kesme aşı, sarma, kuru dolma, turşu kavurması, keşkek, yaprak sarma, tarhana çorbası, balık köftesi ve daha birçok lezzet kermese katılan misafirler tarafından beğeni ile tüketildi. Doğu Anadolu Bölgesi’ni tanıtan Cumhuriyet İlköğretim Okulu tarafından getirilen Kars kazı misafirlerin yoğun ilgisini gördü.

Kermes süresince misafirlere çeşitli gösteriler sunan öğrenciler, kendi bölgelerine ait geleneksel kıyafetleri giyerek, bölgelerinin tanıtımını da yaptılar. Öğrenci velilerinin ve okul aile birliği görevlilerinin hazırladıkları, yedi ayrı bölgenin yemekleri misafirler Itarafından büyük beğeni topladı. Stantlarda görevli öğrencilerin ve velilerin yöresel kıyafetler giymesi kermese katılanlara görsel bir şölen yaşattı.

BIÇAKLI DANS GÖSTERİSİ HEYECAN YARATTI

Kermesin ardından Hatemoğlu İlköğretim Okulu’nun konferans salonunda öğrenciler tarafından hazırlanan piyesler, folklor oyunları izleyicilerin beğenisine sunuldu. Hacivat Karagöz ve Nasrettin Hoca oyunu izleyicileri güldürürken, Kafkas Halk Oyunları ekibinin yaptığı bıçaklı gösteri heyecanlı anlar yaşanmasına neden oldu.

(Hilal DİNÇER)