Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Sanayi Odası arasında imzalanan 'Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü' ile Sarıyer Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye'nin ilk yazılım lisesi olarak 2021-2022 döneminde eğitime başlayacak.

Türkiye'de bir ilk ve tek olma özelliği taşıyan yazılım meslek lisesinin güçlü işbirlikleriyle yapılandırılması ve önümüzdeki 2021-2022 eğitim-öğretim yılından itibaren eğitim verecek.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA EĞİTİM GÖRECEKLER

Öğrencileri Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde; Arçelik, IBM, Microsoft, Pearson ve üniversitelerin de desteğiyle 30 öğrenci uluslararası standartlarda eğitim görecek.

BURS VE İSTİHDAM AYRICALIĞI

Millî Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Sanayi Odası işbirliğinde mesleki eğitimini güçlendirmek için yapılan çalışmalar kapsamında yazılım alanlarını seçen öğrencilerine burs sağlanacak, mezunlarına ise istihdam önceliği verilecek. Buna göre, Sarıyer Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yazılım alanını tercih edecek öğrenciler bu ayrıcalıklardan yararlanabilecek.

SARIYER, TÜRKİYE'NİN YAZILIM MERKEZİ OLACAK

İstanbul'da mesleki eğitimde genel iş birliklerini güçlendirdikten sonra tematik belirli alanlarda da yeni iş birlikleri geliştirilmesine odaklanıldı. Bu kapsamda kaynakçılık alanında ilk adım atıldıktan sonra yazılım alanına odaklanıldı. Sarıyer Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan mükemmeliyet merkezinde, İSO bünyesinde yazılım alanının güçlü sektör temsilcileri sürece aktif katılarak, bu merkezin Türkiye'nin yazılım alanında en güçlü merkezi olmasına destek verecek.

SARIYER POSTA GAZETESİ