Özel Mürüvvet Evyap Okulları öğrencileri, İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirilen Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde “Robotaxi “ yarışmalarına katıldı.

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi, Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne 250 öğrenci ve 12 öğretmen ile katılım sağladı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) önderliğinde, Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenlenen etkinlikte, öğrenciler festival alanında stantları gezdiler ve soru sorarak meraklarını giderdiler.

Evyap öğrencilerinden robotaxi

Festivaldeki teknoloji yarışmaları, etkinliğin en önemli ayağını oluşturdu. Havacılıktan otomotive, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir spektrumda düzenlenen teknoloji yarışmaları ile gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusuna ilgilerini artırmak ve bu alanda çalışan gençlerin desteklenmesi hedeflendi. Bu kapsamda somut çalışmaların ortaya çıkarılması doğrultusunda, teknoloji yarışmaları kapsamında her bir takımın yarışacakları kategorinin şartnamesinde belirtilen görevi yerine getirmek üzere istenen teknolojik donanımı (İHA, roket, insansız su altı aracı, vb.) tasarlayıp üretmesi amaçlandı. Özel Mürüvvet Evyap Fen Lisesi Teknoloji Takımı da bu yarışmada kendi ürettikleri robotaxi ile yer aldı.