Türkiye’nin önemli şeflerinden Aydın Demir, MEETKAP (Mesleki Eğitimde Kariyer Programı ) projesi kapsamında 40 yıldır severek yaptığı mesleğinin detaylarını Sarıyer Vehbi Koç MTAL öğrencilerine anlattı.

Moderatörlüğünü, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Sedat Özdemir’in yaptığı programda Şef Aydın Demir, öğrencilere meslekte başarılı olmanın sırlarını anlattı.

ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Aşçılık mesleğinin çok zor olduğunu ve bu zorlukların üstesinden ancak mesleği çok severek gelebileceklerinin söyleyen Aydın Demir, meslek hayatı boyunca karşılaştığı bir takım zorlukları da öğrencilerle paylaştı. Türk Mutfağının önemine de değinen Demir, öncelikle kendilerini bu alanda geliştirmeleri konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

“ETKİNLİKLERİN DEVAMLILIĞINI ÖNEMSİYORUZ”

Okul müdürü İbrahim Halil Kahraman, “Geçen yıl birçok saygın şefi ve kuruluşu okulumuza davet edip öğrencilerimizle buluşturduk. Kimisinde öğrencilerimiz mesleğin inceliklerini birebir ustasından öğrenip uygulama fırsatı bulurken, kimisinde de şeflerimizin emek dolu hayat hikayelerinden dersler çıkarıyorlar. Ayrıca etkinliklerin karşılığını öğrencilerimizden olumlu yönde almak bizleri de mutlu ediyor, bu tür etkinliklerin devamlılığını önemsiyoruz” dedi.

Öğrencilerin sorularıyla devam eden programın sonunda Okul Müdürü İbrahim Halil Kahraman, Şef Aydın Demir’e plaket takdim etti.

SARIYER POSTA