Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) Bağlar Şubesi’nde ‘Ekonominin Kahramanı Çocuklar’ projesi etkinliği düzenlendi. İlkokul öğrencilerine tasarruf konusunda bilinç ve farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleşen etkinlikte, çocuklara harçlıklarını yardım ve tasarruf için kullanabilecekleri anlatıldı. Akbank’ın sponsorluğunda yapılan etkinliğin sonunda birer ekonomi kahramanı olan miniklere sertifika verildi. Öğrencilere ayrıca, tasarruf etmelerine yardımcı olmak amacıyla kumbara ve öykü kitabı hediye edildi.

Yılmaz: Tasarrufa eğilimli hale geliyorlar

2012 yılında başlatılan projenin Süreç Yöneticisi Sibel Yılmaz, proje ile finansal okuryazarlığın artması ve tasarrufun teşvik edilmesini amaçladıklarını söyledi. Yılmaz, “Burada gönüllü olarak çocuklara ekonomi nedir, nasıl tasarruf yapılır, nasıl birikim sağlanır bunları anlatıyoruz. Oldukça olumlu geri dönüşler alıyoruz. Oynadığımız oyunlarla bilinçlenen çocuklar tasarrufa eğilimli hale geliyor. Etkinliğimiz çocuklar için eğitici, geliştirici ve zevkli oluyor” dedi.

200 çocuk katıldı

SAGEM Bağlar Şubesi Sorumlusu Tülay Yılmaz ise çocuklara ders desteğinin dışında sosyal sorumluluk bilincini de aşıladıklarını anlatarak şunları kaydetti: “Çocuklarda farkındalığı arttırmak için etkinlikler yapmaya devam ediyoruz. ‘Ekonominin Kahramanı Çocuklar’ da bunlardan bir tanesi. Bu etkinlikle çocuklarımıza tasarrufu öğretiyoruz. Etkinliğimizi iki şubemizde gerçekleştirdik. Yaklaşık 200 çocuk etkinliğe katılım gösterdi.”