Issız Adam olarak tanıdığımız ünlü oyuncu Cemal Hünal, Sarıyer Gümüşdere Köyü'nde doğa ile iç içe Mavi At Binicilik Merkezi ve Atlı Okçuluk Okulu’nda Sadık Akkaya ile birlikte hem binicilik dersleri veriyor,  hem de Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde kullanılan atlı savaş sanatlarında öğrenciler yetiştiriyor!
Sarıyer Gümüşdere Köyü’nde doğanın bağrına kurulan Mavi At Binicilik Merkezi ve Atlı Okçuluk Okulu, temel binicilik eğitimi, geleneksel atlı okçuluk başta olmak üzere atlı savaş sanatları ile orman ve deniz turları, safariler için benzeri olmayan bir ortamı sunuyor.  Issız Adam olarak tanıdığımız ünlü oyuncu Cemal Hünal da Mavi At Binicilik Merkezi ve Atlı Okçuluk Okulu işletmecisi ve eğitmen Sadık Akkaya ile birlikte, binicilik ve geleneksel atlı okçuluk eğitimleri veriyor.

BURAYA GETİRMEK 15 YILIMIZI ALDI

Geleneksel atlı okçuluğa ilgisini tüm Türkiye’nin bildiği uzun yıllardır atlı savaş sanatlarını spor olarak yapan ve gösteriler düzenleyen ünlü oyuncu Cemal Hünal Mavi At Binicilik Merkezi ve atlı Okçuluk Okulu’nu bize anlattı. Hünal, “Okulumuzda temel binicilik eğitimi ve atlı okçuluk eğitimleri veriliyor. Bunun dışında daha da ilerlemek isteyen öğrencilere atlı savaş sanatlarının diğer dallarını, kılıç olsun kızak olsun öğrenebiliyor. Bu okul başta dernek olarak kuruldu, şimdi bir spor kulübü. Buraya getirmek bizim 15 yılımızı aldı.”dedi.

OSMANLI VE SELÇUKLU’NUN KULLANDIĞI SİSTEM

Geleneksel savaş sanatlarına dikkat çeken Hünal, “Okçuluk çok güzel bir spor! Geleneksel Türk yayları çok güzel, üstün estetik özellik taşıyan silahlar bunlar. Geçmişten gelen Osmanlı, Selçuklu’nun kullandığı silahlar. Anadolu ve Rumeli’de Osmanlının hakim olduğu coğrafyada kullanılan sistem. Başparmakla çekilen, başparmağa zihgir takılan bir yay.  Ayrıca, Türkiye’de geleneksel müsabakaları da var.” bilgisini verdi.

TÜRKMEN OTAĞI VE KIZILDERELİ ÇADIRI’NDA YAŞAM

Mavi At Binicilik Merkezi ve Atlı Okçuluk Okulu hakkında bilgiler vermeyi sürdüren Hünal şöyle devam etti: “Tam teşkilatlı atlı okçuluk parkuru olan, buradan dağ safarileri ve atlı seferler yapabileceğiniz, temel atlı binicilik eğitimi alabileceğiniz bir yer. Aynı zamanda kahvaltı için harika bir yer. Açık hava, doğa burada harika. Bir tane Türkmen tipi otağımız var, bazen şehir dışından öğrenciler geliyor burada konaklayıp, gidiyorlar. Yine, Kızıldereli çadırımız var. Bunlar içinde yaşamak için yapıldı.”

BAZI ÖĞRENCİLER YETENEKLİ BAZISI ÇALIŞKAN

Diğer eğitmenlerle birlikte bizzat eğitimler de veren Cemal Hünal, “Burada eğitim zamanları öğrenciye göre ayarlanıyor. Bazı öğrenciler daha çok yetenekli, bazı öğrenciler daha çok vakit ayırıyor. Doğa sporu yaptığımız atlara verdiğimiz genel terbiyede de rahatlık var. İşi daha iyi bilen ve öğreten atlarla çalışma imkanı var.”dedi.

EĞİTİM SİSTEMİ DOĞAL ATÇILIK PRENSİBİNE GÖRE KURULU

Geleneksel atlı okçuluk ve savaş sanatlarını temel binicilik eğitimleriyle birleştiren Mavi At Binicilik Merkezi ve Atlı Okçuluk Okulu’nun dikkat çeken bir de sloganı var. ‘Tarihin içinden dörtnala’ sloganı ile Belgrad ormanları, Kısırkaya ve Gümüşdere plajlarında at binmenin keyfini sunan okulda pansiyon ve at bakım hizmetleri de sunuluyor. At ve İnsan’ın ortak alanının gittikçe daraldığı günümüzde, biniciliği alternatif oyun ve sporlarla hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Mavi At Binicilik Merkezi ve Atlı Okçuluk Okulu işletmecisi Sadık Akkaya ise, “Eğitim sistemimiz at ve insanın barışık bir şekilde çalışabileceği ‘doğal atçılık’ prensipleri üzerine kuruludur. Güzel iletişim kurduğumuz atlarımızla çalıştığımız tüm egzersizler tarihi süvari idmanlarından derlenmiştir.” hatırlatması yaptı.

Gümüşdere Köyü Üsküp Sk. No : 12 Sarıyer

Tel: 0532 491 91 22

www.maviatbinicilik.com

facebook.com/maviatbinicilik/ youtube/mavi at film

Haber/Abdulhamit ALBEZ

 

http://www.sariyerposta.com