Ülkemizde sosyal yaşam başta olmak üzere birçok alanı olumsuz etkileyen corona virüsü, eğitim sektörüne de darbe vurdu.  Dünya Çocuk Akademisi de salgın tehlikesi ortadan kalkana kadar öğrencilerin öğretim sürecinden geri kalmamaları için uzaktan eğitimi ile fark yaratıyor.

Tüm teknolojik imkanları, profesyonel akademik kadrosu, çağın gerekliliklerine uygun eğitim anlayışı ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra geliştirdiği yenilikçi eğitim modelleri ile Türkiye’deki eğitim sektörüne yön veren Dünya Çocuk Akademisi, Çin’de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüse karşı bir yandan önlemlerini alırken, diğer yandan da eğitim sürecini aksatmıyor.

DÜNYA ÇOCUK AKADEMİSİ’NDEN FARK YARATAN ONLİNE EĞİTİM

Corona virüse karşı alınan önlemler kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar gereği okullar uzaktan eğitim veriyor. Dünya Çocuk Akademisi de karar doğrultusunda çocuklara ebeveynlerin gözetiminde evlerinde eğitim veriyor. Bu kapsamda oyun setleri, flaş kartları, Youtube video yayınları ve canlı zoom bağlantıları ile eğitimciler eşliğinde önceden belirlenen eğitim programları gerçekleştiriliyor.

“HEPİMİZ BERABERİZ DEMENİN ZAMANI”

DCA Eğitim Koordinatörü Esra Daş “Çocuklarımız pek de alışık olmadıkları bir uzun evde kalma süreci yaşıyorlar. Aileleri ile belki bugüne kadar hiç alışık olmadıkları beraberlikleri paylaşıyorlar. Bu güzelliklerin yanı sıra, o minik ruhlarının, dikkatlerinin, isteklerinin bir kısmının da arkadaşları ve okulları ile paylaşmak olduğu hepimizin malumu. Şimdi, onlara biz buradayız, hepimiz beraberiz demenin zamanı. DCA, tüm yönetim ve sorumluluk birimleri, çocuklarımıza, bu hafta 5.’cisi kargolanan kitapları, oyun setleri, flaş kartları, Youtube video yayınları, yeni başlayacağımız canlı zoom bağlantıları ile yanı başlarında olduğumuzu gösteriyoruz. Daha da göstereceğiz” diye konuştu.

“HEPİMİZİN ÖNCELİKLİ GÖREVLERİ VAR”

DCA Grafik & Tasarım Sorumlusu Didem Uraler, “Çocuklarımızı bir yandan bu zorlu günlerin geçeceğine inandırmak, bir yandan da acaba çizimlerimizi, tasarımlarımızı nasıl daha da yumuşatabiliriz diye çalışmalıyız. Şu anda elinizde olan gazetenizin, yayınların, görsel veya canlı yayın yapan hepimizin öncelikli görevlerinden biri de çocuklarımıza durumu, korkmalarına mahal vermeden açıklayabilmek...” ifadelerini kullandı.

“BİZLERİ ZİYADESİ İLE MUTLU KILACAK”

DCA Spor Direktörü Melis Gence ise şunları söyledi: “Her şeyden önce çoğu akşam haberlere bağlanıp, bu süreç nasıl biter, nasıl daha doğru tedbir alabiliriz diye hiç beklenmeyen bir süreci yaşıyoruz. İstediğimiz kadar evde iyi besleneli, bağışıklık sistemimize dikkat edelim, spor inanın olmaz ise olmazımız bu günlerde. Dışarıya çıktığımız sıkıntılar bitip ki bitecek bugün veya yarım; bizlerde fit, dinç, güçlü kucaklaşmalıyız alıştığımız yaşam şekline. Sosyal mesafeleri koruyarak tabii ki. Bizler Youtube’dan yapılan dersler dışında, evlere özel spor kartları yolluyoruz ailece paylaşıp, hareketlenip, gülüp eğlenmek için. Özellikle hem okulumuz, hem Sarıyer bölgesi tüm çocuklarımızın Youtube kanalından spor yapmaları bizleri ziyadesi ile mutlu kılacak.”

“GÜLEREK HATIRLAYACAĞIMIZ ANILARIMIZ OLACAK”

DCA Youtube sorumlusu Nebahat Kızmaz, “Covid 19 karantina günlerinde, eşim ve kızım Duru ile beraber paylaşmamın yanı sıra, farklı bir mutluluğu da Youtube sabah, akşam yayınlarımız yüklenip, kullanıma hazır olduğunda yaşıyorum. Öğretmenlerimiz guruplar halinde, DCA da videolarını çekiyorlar, kitap yazılarını, yazıyorlar ve sabahlara kadar videolar minik yavrularımız ile buluşuyor. Özlem gidermek, beraber olduğumuzu hissetmek için... En keyifli anıda evlerden kullanılan kitaplar, videoların önünde yapılan spor çekimlerinin bize ulaşması. Bu çok zor, aniden gelen zorluğu aştıktan sonra, mutlulukla gülerek hatırlayacağımız anılarımız olacak” şeklinde konuştu.

Ağaoğlu Maslak 1453 A-1 Blok Sarıyer

0850 303 03 28 – 0212 924 93 46

www.dunyacocukakademisi.com

İns: dcmaslak

SARIYER POSTA GAZETESİ