Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirmesi Genel Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen "Sağlık Çalışanlarına Vefa" temalı mektup, resim ve kısa film yarışmasında, Doğa Deniz Sarıboğa'nın "Sonsuz Minnettarız" isimli resmi Sarıyer'de birinci seçildi.

Sarıyer'deki ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen resim yarışmasının sonuçları açıklandı. Sarıyer İlçe Milli Müdürlüğü Seçici Kurulu, Sarıyer Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencisi Doğa Deniz Sarıboğa'nın "Sonsuz Minnettarız" isimli resmini birinci olarak seçti. "Sonsuz Minnertarız" isimli resim, Sarıyer ilçesini temsilen İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi.

GEÇEN YIL DA DERECEYE GİRMİŞTİ

Doğa Deniz Sarıboğa, geçen yıl da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca düzenlenen "İstanbul ve Maraton" konulu İstanbul Maratonu Resim Yarışması'nda, 7. sınıflar kategorisinde 2'nciliğe layık görülmüştü.

İŞTE İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ OLAN ÖĞRENCİLER

"Sağlık Çalışanlarına Vefa" resmi yarışmasının ilçe bazındaki değerlendirmesinde, Sarıyer Mehmet İpgin Ortaokulu öğrencisi Nehir Yüce'nin  resim çalışması ikinci, 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı Nilüfer Gökay Ortakoğlu öğrencisi Ezgi Yılmaz'ın resmi çalışması ise üçüncülüğe layık görüldü.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NE GÖNDERİLECEK

İstanbul'un 39 ilçesinden birinciliğe layık görülen resim çalışmaları 11 Aralık'a kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilecek. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki seçici kurul tarafından 11 Aralık'ta yapılacak değerlendirmede birinci seçilecek resim çalışması, Türkiye genelindeki resim yarışmasında, İstanbul'u temsil etmesi için Ankara'ya Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilecek. Resim yarışması 25 Aralık'ta sonuçlanacak.

KAZANANI BİLİM KURULU ÜYELERİ SEÇECEK

Resim Yarışması Seçici Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yetkililerle birlikte Bilim Kurulu Üyelerinin de yer aldığı ve  Covid-19 ile mücadele döneminde özveriyle çalışan sağlık çalışanlarının gösterdiği üstün performansın vurgulandığı yarışmada, "birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, ikinci olan öğrencilere fotoğraf makinesi, üçüncü olan öğrencilere de bisiklet, seçici kurul özel ödülü olarak ise akıllı saat" verilecek.

SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ

Prof. Dr. Kemal Ataman (Bilim Kurulu Üyesi)

Prof. Dr. Veysel Bozkurt (Bilim Kurulu Üyesi)

Prof. Dr. Erol Göka (Bilim Kurulu Üyesi)

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan (Bilim Kurulu Üyesi)

MİLLİ EĞETİM BAKANLIĞI YETKİLELERİ

Muammer Aksoy (MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü)

Habibe Yılmaz (MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü)

Ahmet Yaman Durmuşoğlu (MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü)

Cebrail Sevindir (MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü)

Mehmet Velipaşoğlu (Görsel Sanatlar Öğretmeni)

SARIYER POSTA GAZETESİ