Sarıyer Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin koordinatörlüğünde yürütülen ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de proje ortağı olduğu ‘Erasmus+ K2 Projeleri’ ile ilgili çalışmalar sürüyor.

Mesleki ve teknik eğitimde tarih yazılan bir dönemde tasarlanan projeyle ‘Robotik Kodlama Eğitimine Erişimin Artırılması için Sanal Bir Platform’ oluşturulmasıyla mesleki eğitimin değerin ve rehberlik erişim imkanlarının artırılması, yeni nesil müfredatın oluşturulması, eğitim ortamları ve insan kaynaklarının geliştirilmesiyle eğitim-istihdam-üretim ilişkisinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

‘Üreten Gönüller Projesi’ başlayacak

Proje, bu yönüyle insanı merkeze alan ve çocukların mutluluğuna odaklanan 2023 Eğitim Vizyonu ile de bağlantılı. Son birkaç yılda mesleki ve teknik eğitimin şaha kalkma noktasına ulaştığının, yükselişe geçtiğinin ve tekrar eski kudretini kazanmaya başladığının göstergelerinden ‘Üreten Okullar Projesi’ kapsamında Türkiye genelindeki okullarda üretilen ürünlerin sosyal sorumluluk projesi olarak sektör desteğiyle ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmasını hedefleyen ‘Üreten Gönüller Projesi’ de hayata geçirilecek.

Mesleki ve teknik eğitim yapılandırılacak

Mesleki ve teknik eğitimin kurtuluşu, sektörle kombine bir hareketlilikten geçiyor. Mesleki eğitimin gelişimine katkısı olan "Okul Sanayi İş Birliği İstanbul Modeli" kapsamında gerçekleştirilen iş birlikleri ve protokoller çerçevesinde "Büyük İstanbul Okul-Sektör Buluşması" toplu açılış töreni düzenlenecek. Ayrıca ilçeler bazında alan/dal haritası çıkarılarak mesleki ve teknik eğitim İstanbul'da tekrar yapılandırılacak.

SARIYER POSTA