11Sarıyer’deki bir lisede görev yapan bir öğretmenle, aynı okuldaki bir kız öğrenci arasında duygusal ilişki yaşandığı iddiası Milli Eğitim camiasını karıştırdı. Yapılan ihbar üzerine Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin’in talebi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişler soruşturma başlattı.

Sarıyer Posta tarafından edinilen bilgilere göre kendisinin ulusal bir gazetede görev yapan tanınmış bir gazeteci olduğunu söyleyen kişi lise müdürü telefonla arayarak, “Okulunuzda bir öğretmenle, kız öğrenci arasında duygusal ilişki yaşanıyor, neden bu olaya el koymuyorsunuz?” dedi.

Okulunda böyle bir olay olmadığından emin olan müdür ise herhangi bir işlem yapmaya ya da İlçe Milli Eğitim’e bildirmeye gerek duymazken, telefon eden ya da farklı kişiler bu kez aynı olayla ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ihbarda bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bilgi verip, olayın soruşturulmasını talep etti.

Yapılan görevlendirme sonucu müfettişler liseye giderek iddia edilen olayla ilgili ifadelere başvurdu. Müfettişlerin yazacağı rapor doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılacağı belirtildi.

Lisede yaşandığı iddia edilen olayın gerçek bir skandal mı yoksa kötü niyetli bir kişinin şantaj amaçlı bir ihbarı mı olup olmadığının soruşturma sonucu kesinlik kazanacağı öğrenildi.