Reşitpaşa Mahallesi’nde bulunan Tuncay Artun İMKB Doğanevler İlkokulu’nun deprem riski gerekçesiyle okulların açılmasına kısa bir süre kala tahliye edilmesine öğrenci velilerinden büyük tepki geldi. Peki, öğrenciler hangi okula gidecek? Detaylar haberimizde...

Okulda yapılan incelemeler sonucunda İstanbul Valiliği’nin gönderdiği yazıda, okulun 3-4 gün içerisinde tahliye edilmesi gerektiği ifade edildi. Sabah saatlerinde okul önünde toplanan aileler, alınan kararı protesto etti. Veliler, okulların açılmasına sayılı gün kaldığını belirterek, çocuklarının mağdur olacağını ifade ettiler ve karardan dönülmesini istediler.

ÖĞRENCİLER HANGİ OKULA GİDECEK?

Okulun tahliye ve yıkım kararının ardından yerine yeni okulun yapılıp yapılmayacağı belirsizliğini korurken, Tuncay Artun İMKB Doğanevler İlkokulu’nda okuyan öğrenciler, yeni dönemde Reşitpaşa Osman Saçmacı İlkokulu’na gidecek. Yıkılması beklenen okulun gelecek dönemdeki akıbeti ise soru işareti.

“HALK İLE BİRLİKTE HAREKET EDİLSİN”

Okulun giriş kapısına ‘Bu okulun yıkılmasını istemiyoruz’ notunu asan veliler, alınan kararın iptal edilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Mahalle sakinlerinden Hülya Kına, “Şu anda okulun herhangi bir problemi yok. Depreme dayanıksız deniliyor ama burası taş ocağı gibi. Bölge olarak burası zaten kayalık bir bölge. Okul tahliyesinde bugün son gün. Hiçbir hakkın yok. Kapılar kapanmış, itiraz haklarınız ellerinden alınmış. Mahallede hiç kimsenin konu ile ilgili bir bilgisi yok. Öğretmenler zaten hiçbir bilgi vermiyor. Çünkü herkes mesleki durumundan korkuyor. İnsanlara baskı kurularak susturulmaya çalışılıyor. Eğer yerine yeni okul yapılacaksa yapılsın. Halk ile birlikte hareket edilsin. Yıkımdan sonra yeni okul yapılacağı konusunda bir bilgi yok. Yıkılacak, sadece enkaz olarak kalacak” dedi.

Hatırlanacağı üzere okulun Sarıyer Belediyesi tarafından yıkılacağı iddia edilmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan belediye, o iddiayı yalanlamıştı.

BENZER HABER: https://www.sariyerposta.com/egitim/sariyer-belediyesinden-o-iddiaya-yalanlama-h60096.html

SARIYER POSTA