24 Kasım Öğretmenler Günü töreni, İBB Sarıyer Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Gecede Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Parlak, birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Ülke genelinde olduğu gibi Sarıyer’de de Öğretmenler Günü coşkuyla kutlanıyor. Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu kapsamda hafta boyunca birbirinden renkli etkinliklere imza atıyor. Programa; Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, Sarıyer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Yılmaz Ordu, Sarıyer İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Parlak, Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Erenler ve öğretmenler katıldı.

“ÖĞRETMEN BİR SANATKARDIR”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması başlayan program, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz’ın konuşmasıyla devam etti. Tahmaz, Atatürk’ün yazı tahtasının başına geçerek dersler verdiği Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliğinin kabulü vesilesiyle, 24 Kasım 1981 yılından beri kutladığımız Öğretmenler Gününü Kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız.  Öğretmek bir tutkudur, öğrenmenin bir tutku olduğu gibi. Öğretmen bu aşk ile koyulur yola. Bu yolda, bir ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumdaki huzur ve sosyal barışın sağlanmasında, bireylerin sosyalleşmesi ve toplumsal hayata hazırlanmasında, toplumun kültür ve değerlerinin genç kuşaklara aktarılmasında öğretmenlerin başrolü oynamaları beklenmektedir. Yeni nesillerin niteliği de hiç kuşkusuz onu yetiştiren öğretmenlerin niteliği ile özdeş olacaktır. Zaten “ektiğini en geç biçen çiftçi, öğretmendir” özdeyişi de bu gerçeği oldukça güzel bir biçimde ortaya koymaktadır. Kısaca öğretmen, insan mimarı, insanın kişiliğini biçimlendiren bir sanatkâr olmaktadır. Günümüz itibariyle de öğretmenlik mesleği istenilen ya da hak ettiği noktaya gelememiştir. Eğitimin amacı; kişileri, yaşadığı toplumu ve toplumun bağlı olduğu çağdaş dünyanın uyumlu bir üyesi haline getirerek onları çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatmaktır” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENE VERDİĞİ MUTLULUĞA PAHA BİÇİLEMEZ”

Tahmaz, “Bugün öğretmen yetiştirmede ülkemizin temel misyonu, bilimsel anlayışlı, çağdaş, demokrat, üretken, ekip çalışması ve liderlik özelliklerine sahip, değişen koşullara uyum sağlayabilen, iletişim becerileri yüksek, eğitim teknolojilerini uygun şekilde kullanabilen, öğrenmeyi öğrenmiş ve kendini yenileyebilen, çeşitliliği bir zenginlik olarak algılayan, kültüre ve sanata duyarlı, mesleğine adanmışlık duygusuna sahip, özgüveni ve hoşgörüsü olan, Atatürk İlke ve İnkılâpları ile milli ve manevi değerlere sahip, ülke çıkarlarını kendi çıkarlarının önünde gören öğretmenler yetiştirmek olmalıdır. Bilgi ağırdır, onu taşımak belli bir noktadan sonra zorlaşmaktadır. Onu beden ve ruhundan başkalarının beden ve ruhlarına aktararak hafiflemek gerekiyor. Bilginin bu ağır yükünü başkasına taşıyarak bir iyileştirme hali yaşar öğretmen ama her şeye rağmen bir çocuğun gözündeki ışıltının bir öğretmene verdiği mutluluğa paha biçilemez. Öğretmenler gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

CEREN DAMAR İÇİN SÖYLEDİ

İbrahim Tahmaz konuşmasının ardından meslekten emekli olan öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgeleri’ takdim ederken, mesleğe yeni başlayan Öğretmen Esma Nebioğlu törende yemin etti. Konserde Erol Parlak, Ankara’da görevi başındayken katledilen araştırma görevlisi Ceren Damar adına yazıp bestelediği türküyü ilk defa Sarıyer Öğretmenler Günü programında seslendirdi. Salonu dolduran öğretmenleri duygulandıran eser büyük beğeni aldı.

SARIYER POSTA