Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında İBB Sarıyer Kültür Merkezi’nde ‘Sarıyer Benim Sahnem Konuşmaları’ programı düzenledi.

Ana temanın ‘Yansıma’ olarak belirlenen programa; Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkın, MEF Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zümra Atalay, Girişimci Baybars Altuntaş ve öğretmenler katıldı.

“ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜZÜ KUTLUYORUM”

Programın açılış konuşmasını yapan Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, “Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu 24 Kasım etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Yansıma’ temalı ‘Sarıyer Benim Sahnem’ konuşmalarına hepiniz hoş geldiniz. Öğretmen bir aynadır. Toplumu, hayatı yansıtan bir ayna. Bu ayna bazen hüznü bazen neşeyi yansıtır. İçinde binlerce çocuğun kahkahası, hüznü ve ışıltısı vardır. Öncelikle hayatını çocuklara adamış, onların ışıltısının yansıması olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Hayat değerli bir şey, hayatımızda yaşanan deneyimler değerli, bunları paylaşmak, bunları yansıtmak daha da değerli. Çünkü birbirimizle bir şeyleri paylaşarak gelişiriz. Birbirimizin hayatlarına dokunarak bir farkındalık yaratabiliriz. Bugün birbirinden değerli dört konuşmacımız bizlerle birlikte olacak bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşacak. Hepsi kendi sahnelerindeki yansımaları bize aktaracak, sahnemizi aydınlatacaklar. Bu bağlamda bugün bizlere yoğun iş tempoları arasında vakit ayırarak gelen değerli konuşmacılarımıza, bu kıymetli paylaşımları için teşekkür ediyor ve sahneyi onlara bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

İbrahim Tahmaz’ın ardından program Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkın’ın ‘İnovasyon’, MEF Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zümra Atalay’ın ‘Mindfulness’ ve Girişimci Baybars Altuntaş ‘Girişimcilik’ başlıklı konuşmalarıyla devam etti. ‘Sarıyer Benim Sahnem Konuşmalarına’ Sarıyer’de eğitim veren okullardan 700 öğretmen katılırken, etkinlikler hafta boyunca devam edecek. 21 Kasım Perşembe akşamı Prof. Dr. Erol Parlak Sarıyer'de öğretmenleriyle buluşacak.

SARIYER POSTA