İstanbul balıkçılık sektörünün yüzde 38,5’unu karşılayan Sarıyer’de bir takım eksikliklerin olduğunu dile getiren AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Denizcilik Araştırma, Eğitim Merkezi ve Müzesi Projesi ile bu boşluğu gidermeyi hedefliyor.

Sarıyerli balıkçıların sorunlarıyla yakından ilgilenen ve başkan seçilmesi halinde problemleri ortadan kaldıracağını söyleyen Salih Bayraktar, devrim niteliğinde bir projeyi daha açıkladı.

Uluslararası müfredata uygun eğitimler verilecek

Sarıyer’de nitelikli denizciler yetiştirmek istediklerini vurgulayan Bayraktar, “Denizcilik Araştırma, Eğitim Merkezi ve Müzesi’nde, ulusal ve uluslararası mevzuata uygun eğitim müfredatıyla nitelikli gemi adamı yetiştireceğiz. Mesleki profesyonelliğe ulaşmış eğitimciler eşliğinde her detayın öğrencilere aktarılacağı merkezde; denizcilik alanı, bilişim teknolojileri alanı, makine teknolojisi alanı gibi eğitimler yer alacak. Aynı zamanda bir müze alanın da bulunacağı projede, genç denizcilerin ilham alabileceği birbirinden değerli eserler yer alacak” diye konuştu.