Sarıyer Merkez’de sınavsız öğrenci alan düz anadolu lisesinin olmaması, aileleri ve öğrencileri zor durumda bırakıyor. Bu durum başarılı öğrencilerin farklı ilçelere gitmelerine neden oluyor. Veliler ise çocuklarını kilometrelerce uzaklıktaki okullara göndermekten şikayetçi.

Son olarak Ali Akkanat Lisesi’nin sınavla öğrenci almaya başlamasının ardından özellikle köyler bölgesi olarak adlandırılan bölgelerde yaşayan öğrenciler, uzak semtlerdeki okullara gitmek zorunda kılıyor. Günün büyük bölümünü yollarda geçiren öğrenciler, Sarıyer Merkez’e düz Anadolu lisesinin yapılmasını istiyor.

Bu sistem Sarıyer’de neden işlemiyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuklar evlerinin yakınındaki okullara gidebilmesi için talimatını verdiği ‘Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi’ Sarıyer’de yürümüyor. Öğrenciler, sınavsız düz liseye gidebilmek için saatlerce yol gitmek zorunda kalıyor.

Diğer ilçelerin başarısını yükseltiyorlar

Öğrenciler Sarıyer genelinde yeteneklerine ve hedeflerine hitap eden okulların bulunmamasından dolayı büyük zorluklar yaşarken, bu durum beyin göçüne de neden oluyor. Ortaokulda başarılı olan öğrenciler, istedikleri okulun ilçede bulunmamasından dolayı farklı ilçelere giderek, hem eğitimlerini orada alıyorlar hem de başarı seviyelerini yükseltiyorlar.