Sarıyerli çocukların eğitimlerine destek olmak amacıyla her yıl burs veren Sarıyer Belediyesi’nin 2022-2023 eğitim - öğretim yılı için hedefi 7 bin 500 öğrenciye burs olarak açıkladı.

Sarıyer Belediyesi geleneksel hale getirdiği ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verdiği eğitim bursunu vermeye devam ediyor. Başvurular için öğrenci velileri www.sariyer.bel.tr adresinden online kayıt yaptırıyor. 

12 MİLYON EĞİTİM DESTEĞİ

Öğrencileri desteklemek amacıyla her yıl düzenli olarak verilen bursa ilişkin açıklamalarda bulunan Sarıyer Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Saadet Göne Ergenç, bu yılki hedeflerinin 7 bin 500 öğrenciye burs vermek olduğunu söyledi. Ahıskalı, “Eğitim yardımlarımızı Şükrü Genç Başkanımız ilk geldiği günden beri devam ettiriyoruz. Bu seneki hedefimizde 7 bin 500 öğrenciye burs vermek. Aylık 200 tl olarak verdiğimiz bursla öğrencilerimize toplam 12 milyon civarında eğitim desteği sağlıyoruz” dedi.

8 AY ÖDENENECEK

Başvuruların internet üzerinden yapıldığını ifade eden Ergenç, “İlçemizde ihtiyaç sahibi olan ailelerimiz online üzerinden başvuruda bulunuyor. Bizlerde incelemelerde bulunuyoruz. Üzerinde kayıtlı mülkü olup olmadığına, Sarıyer’de ikamet edip etmediğine ve ilçemizde okuyup okumadığına dair araştırmaları ekiplerimiz yapıyor ve oluşturulan puanlama sistemlerine giriyor. Böylelikle gerçekten ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaşarak 8 ay boyunca eğitim bursu veriyoruz. Öğrencilerimiz anlaşmalı olduğumuz banka aracılığı ile de haklarını alıyorlar” diye konuştu.

Saadet Göne Ergenç, son olarak Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e eğitime verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, belediye olarak her zaman eğitim desteklerinin süreceğinin altını çizdi.