T12Ülkemizin yerli ve yabancı turist sayısını artırmanın yanısıra, tarihi ve turistik değerlerimizin tanıtımını yapıp, ekonomik girdi sağlamak için her yıl 15-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde yapılan bir dizi etkinlikle başladı.

Bu yıl turizm ve otelcilik eğitimi vermek üzere statüsü değiştirilen Vehbi Koç Vakfı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde yapılan kutlamada okulun yönetici, öğretmen ve öğrencileri ilk sınavlarını başarıyla verdi.

T1

BANDO TAKIMI YİNE ŞOVUNU YAPTI

Lisenin uygulama oteli olarak kullanacağı eski öğretmenevinde verilen kokteyl ile başlayan Turizm Haftası kutlama programı bando takımının gösterisi ile devam etti. Sarıyer’deki resmi bayram ve özel kutlamalarda görev alıp, güzel gösteriler yapan bando takımının performansı izleyenler tarafından alkışlarla takdir edildi.

RESİM SERGİSİ BEĞENİLDİ

T6

Kutlama programına katılan Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Ayber,  Mehmet Metilli, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman, Tarım Müdürü Yavuz Acar, İlçe Milli Eğitim Yardımcısı Mehmet Akgündoğdu, Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Tekçe, Vehbi Koç Vakfı Turizm ve Otelcilik Lisesi Müdürü Maksut Balmuk ile BBP Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Koç ve bazı lise müdürleri daha sonra okulda açılan resim sergisini geziler. Resim Öğretmeni Tülay Filiz Akpınar tarafından açılan öğrenci resimleri sergisi konuklardan büyük beğeni kazandı.

TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ MUHTEŞEMDİ

T16

Daha sonra Müzik Öğretmeni Nurcan Atılgan’ın şefliğinde Türk Sanat Müziği konseri veren okul korosu kutlama programına neşe ve renk kattı. Konser öncesi davetlilere hitap eden konuşmada bulunan Okul Müdürü Maksut Balmuk, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Akgündoğdu ile Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, Turizm Haftası’nın önemini vurguladılar.

Koro ve sola olarak seslendirilen TSM parçaları ise izleyicilerden büyük alkış aldı. Okul öğrencilerinden Fatih Aydın da solo olarak seslendirdiği TSM eseri ile davetlilerden tam not alıp, uzun süre alkışlandı.

ÖĞRENCİLERİN HAZIRLADIĞI YİYECEKLERİN TADI DAMAKLARDA KALDIT11

Konserden sonra uygulama otelinde konuklara yapılan ikramlar da tam not aldı. Okul öğrencileri tarafından hazırlanan açık büfedeki yiyeceklerden alan konuklar. Boğaz manzaralı masalara oturup, hem karınlarını doyurdu hem de sohbet ettiler. İlçe Müdür yardımcısı Mehmet Akgündoğdu kutlama programı sonunda Vehbi Koç Vakfı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrencilerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

(Tuncay DAĞLI)