DSC_0169DSC_0155Sarıyer İlköğretim Okulu bahçesine yapılacak olan kapalı spor salonu sebebiyle öğrenci velilerinden şikâyet yağıyor. 

Sarıyer İlköğretim Okulu bahçesinde 1200m2 alana sahip olacak spor salonundan okulun öğrenci velileri büyük rahatsızlık duyuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin projesi olan spor salonu, okul müdürü Mustafa Ayan’ın belediye ye başvurması sonucunda yapılma kararı alındığı belirtildi.DSC_0186

Öğrenci velileri, okulun bahçesinde inşaat çalışması olmasından rahatsız olduğunu belirterek, sabah saatlerinde öğrencilerin sıra olamaması, trafiğe etki etmesi, her hangi bir doğal afet durumunda çocukların okul binasının dışına çıkamayacak olması gibi sorunlarının olduğunu söyleyerek tepki gösterdiler. Veliler, sabah saatlerinde kepçe çalışması sırasında bir öğrencinin kafasına taş geldiğini iddia ederek,  şuanda yapılmasının anlamsız olduğunu, bu çalışma yerine okul binasında hasarlı olan yerlerin yapılmasına ihtiyaçları olduğunu söylediler.

Okul Müdürü Mustafa Ayan “Bardağın Dolu Tarafından Bakılmalı”

Okul Müdürü Mustafa Ayan tepkilere anlam veremediğini söyleyerek, “Bu çalışma sadece bu okula değil, Sarıyer’ e yapılan en büyük hizmetlerden biridir. Hem okulun öğrencileri, hem Sarıyer’in gençleri hem de halk bu alandan yararlanabilecek. Spor salonu yapıldıktan sonra bile okul bahçemiz İstanbul’un en büyük okul bahçesine sahip okullarından biri olarak kalacak. Bunu kendi şahsımla yaptırmıyorum, Sarıyer’in ve Sarıyer İlköğretim Okulu’nun ihtiyaçlarına yönelik olarak yaptırıyoruz. Ayan, Sarıyer İlköğretim Okulu voleybol takımının çalışma alanın olmadığını, Sarıyer gençlerinin de spor salonunda daha verimli vakit geçirebileceğini söyleyerek, velilerin bardağın dolu tarafından bakmalarını istedi.

3 ay sonra açılacak olan spor salonuna velilerden “neden okul kapandıktan sonra yapılmadı bu çalışma” tepkisine, Mustafa Ayan, “ Okul açıldığı zaman bir yoğunluk oluyor, eğitim öğretime hazırlanıyoruz, törenlerimiz oluyor. Aksama olacaktı ve okul açıldıktan bir ay sonra daha inşaat çalışması devam edecekti. Bu sebeple okulun kapanacağı son iki hafta çalışmalara başlama kararı aldık.” Açıklamasında bulundu.