İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli eğitim programları ve etkinliklerle gençlerin kişisel gelişimleri ile kariyerlerine katkı sağladığı Sarıyer Gençlik Ofisi ve Kütüphane, yeniden misafirlerini ağırlamaya başladı.

21 Mart 2019'da faaliyete geçen fakat pandemi dolayısıyla bir süre kapalı olan kütüphanede sesli ve sessiz çalışma bölümleri, eğitim odası ve dinlenme alanlarıyla hizmet veriyor. Ayrıca ofis virüs tedbirleri kapsamında yüzde 50 kapasite ile hizmet veriyor.

OFİS VE KÜTÜPHANE GENÇLERİN HİZMETİNDE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Gençlik ve Spor Müdürlüğü aracılığı ile gençlerin geleceklerine yatırım yaptığı; onların eğitimine, kişisel gelişimlerine ve istihdamlarına yönelik kurs ve seminer programları düzenlediği, sınavlara hazırlanmaları için uygun ortamı sağladığı; dinlenme, eğlenme ve kaliteli zaman geçirme imkanları sunduğu ofislerden olan Sarıyer Gençlik Ofisi ve Kütüphane yeniden kapılarını açtı.

PANDEMİ TEDBİRLERİNE SIKI SIKIYA UYULUYOR

Bin 740 metrekarelik alanda, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı pazar günleri hariç haftanın altı günü gençlere hizmet veren ofis 10:00 ve 20:00 saatleri arasında açık olacak. Pandemi öncesinde her ay yaklaşık 4 bin gence ev sahipliği yapan İBB Sarıyer Gençlik Ofisi ve Kütüphane bugüne kadar 38 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Virüs tedbirleri ile yeniden hizmet vermeye başlayan ofiste ziyaretçi kapasitesi yarı yarıya düşürüldü. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının da uygulandığı ofiste masalardaki oturma düzeni de bu kurallar çerçevesinde belirlendi.

TAKIM VE BİREYSEL ÇALIŞMALAR İÇİN İDEAL

Gençlerin sınavlara hazırlanabildikleri, akademik araştırmalar ile hazırlıklar yapabildikleri ve dinlenebildikleri ofiste ekip çalışmaları için 6’şar kişilik sesli çalışma odaları, 34 kişilik sessiz çalışma odası ve 16 kişilik eğitim odası ile12 kişilik bir serbest alan bulunuyor.

KÜTÜPHANEDE 5 BİN 160 KİTAP YER ALIYOR

Boğaz manzarası ve yeşillikler içindeki konumuyla gençlerin ilgi odağı olan ofiste 5 bin 160 kitaplık bir de kütüphane yer alıyor. Kütüphaneye üye olan her genç istediği kitabı ödünç alabiliyor. Hikaye, roman ve deneme gibi eserlerin yanında kütüphane güncel konular, felsefe, din, psikoloji, toplumbilimi, sanat ve güzel sanatlar, edebiyat ve retorik, dil ve dil bilimi, doğa bilimleri ve matematik, teknoloji ve uygulamalı bilimler ile coğrafya ve tarih kitaplarıyla da gençlere kaynaklık ediyor.

Pandemi tedbirlerine bağlı olarak önümüzdeki günlerde ofiste resim, grafik tasarım ve  uygulamalı fotoğrafçılık eğitimlerinin de başlaması planlanıyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ