Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına rağmen, Sarıyer’in birçok okulunda bulunan güvenlik eksiği giderilemedi. Karayolları Trafik Yönetmeliği’ne göre okullarda geçit görevlisinin bulunma zorunluluğuna rağmen, bu kurala uyulmaması öğrencilerin hayatını tehlikeye atmaya devam ediyor.

Özellikle ilk ve ortaokulların önlerinde okul geçit görevlisinin bulunmaması, can kaybıyla sonuçlanabilecek olası bir trafik kazasına davetiye çıkarıyor.

“Bir çocuğun ölmesi mi gerekiyor?”

Birçok kez ilçe gündemine getirdiğimiz okul geçit görevlisi sorunu çözüme kavuşturulmadı. Gazetemizin 128. sayısında ‘O madde Sarıyer’de neden uygulanmıyor?’ başlıklı haberimizde de belirttiğimiz gibi Sarıyer’deki okulların birçoğunda geçit görevlisi yok. Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında gündeme getirdiğimiz habere rağmen, 2019-2020 eğitim sezonunda da eksikliğin giderilememesi tepki çekti. Veliler, “Yetkililerin çözüm bulması için bir çocuğun ölmesi mi gerekiyor?” diye sordu.

Akıllarda soru işaretleri oluştu

Sarıyer’de eğitim veren okulların büyük çoğunluğunda okul geçit görevlisinin bulunmamasının yanı sıra bazılarının önünde yaya geçidi dahi yok. Her geçen gün trafik kazasında yitirilen canlar düşünüldüğünde bu önlemlerin neden alınmadığı merak konusu.

Aileler çocukları için endişeli

Çocuğunu okula bıraktıktan sonra evine veya işine giden veliler, “Acaba çocuğuma bir şey oldu mu?” endişesini gidermek için bu eksikliğin bir an önce giderilmesini istiyor. Konuyla ilgili yasada madde bulunmasına rağmen, yaya geçidi ve okul geçit görevlisinin olmaması akıllarda soru işareti bırakıyor.

SARIYER POSTA