Türkiye ile Avrupa'daki okulların birbiriyle bağlantı kurabilmesi ve proje ortaklıkları yapabilmeleri amacıyla oluşturulan eTwinning School Türkiye 2021'in başvuru sonuçları açıklandı. Buna göre, Sarıyer'den yalnızca Süleyman Çelebi Ortaokulu eTwinning okulu etiketini alma başarısını gösterdi.

Buna göre, Türkiye genelinde 2 bin 24 okulun başvurduğu ‘eTwinning Faaliyeti’ kapsamında bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlanarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurması kolaylaştırılıp, Avrupa'da okul işbirliği teşvik ediliyor.

OKULDAN TEBRİK MESAJI GELDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Süleyman Çelebi Ortaokulu, "Okulumuz, Sarıyer’in tek “eTwinning Okulu” etiketini aldı. Bize bu gururu yaşatan başta Figen Yılmaz ve Saadet Özkan Kahraman öğretmenlerimizi, yabancı dil konusunda destek olan Derya Şencan öğretmenimizi ve projeye destek olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ETWİNNİNG OKULU NEDİR?

Proje tabanlı öğrenmeyi çevrimiçi olarak sağlayan eTwinning Avrupa okul ortaklığı ağı, 2018 yılından itibaren eTwinning okulu uygulamasını başlattı. Portal üzerinden belirlenen kriterleri sağlayan okullar ilk aşamada eTwinning okuluna aday gösteriliyor. Daha sonra yine portal üzerinden açılan başvuru kılavuzunu dolduran okullar ise değerlendirmeye alınıyor. Portal üzerinden belirlenen kriterleri sağlayan okullar ilk aşamada eTwinning okuluna aday gösteriliyor. Daha sonra yine portal üzerinden açılan başvuru kılavuzunu dolduran okullar ise değerlendirmeye alınıyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ