Geçtiğimiz günlerde açıklanan Liselere Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre, Türkiye genelinde meslek liselerinin doluluk oranı yüzde 96,64 olurken, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından desteklenen Sarıyer'deki okullarında aralarında bulunduğu toplam 35 meslek lisesinin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

İSO ile MEB, geçtiğimiz yıl 'Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü' kapsamında Ataşehir, Avcılar, Bahçelievler, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu'ndaki toplam 35 meslek okulu ve 5 güzel sanatlar lisesi ile iş birliği yapmıştı.

"HEPİMİZ İÇİN GURUR VERİCİ OLDU"

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, protokol kapsamında yer alan 35 meslek liselerine bu yıl da ilgi oldukça fazla. Konuyla ilgili açıklama yapan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Geçen yıl okul tercihlerinde yüzde 100'e yakın doluluk yakalamıştık. Bu yıl da aynı yoğun talebi görmek bizleri çok mutlu etti. Yüzde 100 doluluğun yanında, yönetiminde bulunarak desteklediğimiz 35 okulun tümünün LGS başarı yüzdesinin geçen yıla göre artması hepimiz için gurur verici oldu. Gençlerin mesleki eğitime giderek artan talebi, biz sanayicilerin motivasyonunu artıran en önemli unsur. Yeni neslin sanayiye ve mesleki eğitime ilgisi, güvenli geleceğimizin garantisi" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ