Türkiye genelinde milyonlarca öğrencinin girdiği LGS'nin heyecanı Sarıyer'de de yaşandı. Binlerce genç, eğitim hayatlarının kırılma noktalarından biri olan kritik sınavda ter döktü.

Binlerce Sarıyerli öğrencinin girdiği sınavın birinci oturumu 09.30'da, ikinci oturum sınavı ise 11.30'da başladı. Gençler yıllardır aldıkları eğitim ile en iyi liseyi kazanabilmenin hayalini kurdu.

ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü Bilim Kurulu'nu da harekete geçirdi. Milli Eğitim Bakanlığı da sınav öncesi öğrencilerin sağlığı için bir takım tavsiyelerde bulunan kurulun önerileri doğrultusunda önlemlerin alınmasına karar verdi. Buna göre, Sarıyer'deki okullarda sınava giren öğrencilerin sosyal mesafeye uygun şekilde sıra olmaları amacıyla yerler işaretlendi. Bu sayede gençler aralarında 1,5 metrelik mesafeler ile salona girmeyi bekledi. Okul girişlerine de  el dezenfektanları konulurken, ilk oturumu bitirip ikinci oturum öncesi okul bahçesine çıkan öğrenciler için de sınıflara girmeden önce yeni maskeler dağıtıldı.

UYARILARA RAĞMEN VELİLER SOSYAL MESAFEYE UYMADI

Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yetkilileri tüm önlemleri almasına rağmen çocukları ile birlikte okul önün giden veliler, sosyal mesafe kuralını hiçe saydı. Öğrenciler, kendileri için işaretlenen yerlerde beklerken, görevlilerin tüm uyarılarına rağmen aileler bazı okulların önünde yoğunluk oluşturdu.

Sarıyer Posta Gazetesi olarak sınava giren tüm öğrencilere başarılar diliyoruz.

SARIYER POSTA GAZETESİ