24 Kasım Öğretmenler Günü Türkiye genelinde olduğu gibi corona virüse karşı tedbirler alınarak Sarıyer'de de kutlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. Törene katılan öğretmenler kutlama pastası kesti.

Sarıyer Merkez'deki Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Yeter Büyükdurmuş, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Sekreteri İbrahim Temur, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcıları Mehtap Bilginoğlu ve Uğur Erdoğmuş, İYİ Parti Sarıyer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aleyna Bilginoğlu, İYİ Parti Sarıyer İlçe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Umut Albayrak, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Coşkun ve Nadir Günday, Sarıyer Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hatice Yazlık, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, Büyükdere Muhtarı Ali Yazıcı ve Sarıyer Ülkü Ocakları Başkanı Ümit Kapıcıoğlu katıldı. Etkinlik alanına HES kodu olmayanlar alınmazken, katılımcıların ateşi ölçüldü.

BAŞKAN GENÇ'TEN MÜDÜR YAZLIK'A JEST

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı ve İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı'na ait çelenklerin sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Programın devamında öğretmenler pasta kesti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, aynı zamanda öğretmen olan, Sarıyer Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hatice Yazlık'a çiçek hediye ederek, pasta ikramında bulundu.

SARIYER MÜZİĞE DOYACAK

Sarıyer Belediyesi tarafından 'Boğaza Kadar Müzik Sonsuza Kadar Cumhuriyet' mottosuyla düzenlenen etkinlik kapsamında etkinlik alanında Burak Şen isimli sokak sanatçısı müzik dinletisi gerçekleştirdi. Eylül Eren saat 12.00 ile 16.00 saatleri arasında yan flütle, Sinan Durgun ise 15.00 ile 20.00 saatleri arasında canlı performans sergileyecek. Ayrıca Zafer Gündoğdu'nun 24 Kasım Öğretmenler Günü konseri ise sosyal medyadan canlı yayınlanacak. Bunların yanı sıra Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Sarıyer'de görevli öğretmenler Sevinç Haraç ile Semra Kır, Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar ve Büyükdere Muhtarı Ali Yazıcı Radyo K'da canlı yayına katıldı. Ayrıca birçok öğretmen gün boyu çeşitli radyo programlarına da konuk olacak.

"EĞİTİM BİR ÜLKENİN OLMAZSA OLMAZI"

Programda Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve yıllarca eğitim sistemine katkı sunan, binlerce çocuğu yetiştiren vefat etmiş tüm öğretmenleri rahmet ve saygı ile anıyorum. Türkiye'nin neresinde olursa olsun eğitim ordusunda görev alan öğretmenlere teşekkürlerimi sunuyorum.  Eğitim bir ülkenin olmazsa olmazı. Modern dünyaya baktığımızda gelişme sağlanıyorsa bu eğitim sayesinde oluyor. Fakat eğitimin statik değil, sürekli kendini yenileyen ve geliştiren tarafı olması gerekiyor. Toplumumuzdaki eğitimin yeri çok farklı. Bizde bunun bilincindeyiz. Çocukların daha iyi eğitim alabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Gerek İlçe Milli Eğitim'e gerekse öğretmenlere destek olmak konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dolaysıyla her türlü zorlu şartlara rağmen özellikle kız çocuklarının eğitim alması için çalışan öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

"ÖĞRETMENLER HER TÜRLÜ SAYGIYI HAK EDİYORLAR"

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, "Öncelikle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve emeği ile bizleri var eden öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum. Bugünün ayrı bir anlamı daha var. 24 Kasım, 1928 yılında Milli Mektepler'in açıldığı, Atatürk'e başöğretmen unvanının ve Atatürk soyadının da TBMM tarafından Mustafa Kemal'e verildiği tarih. Bu yüzden bizler için ayrı bir yeri var. Öğretmenler büyük zorluklar altında görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Yıllardır gittikleri her köy aydınlanıyor. O öğretmen yeri gelir köyün doktoru, avukatı olur. Kutsal bir meslek icra ediyorlar. Her türlü saygıyı hak ediyorlar" diye konuştu.

"TÜM ÖĞRETMENLERİN KADROLU OLMASI GEREKİYOR"

Öğretmenlerin sorunlarına değinen Yalınkılıç, şunları söyledi: "Çalışan öğretmenlerin yanı sıra binlerce atanamayan öğretmen var. Bizler o öğretmenlerin de atanmasını istiyoruz. Bunun yanı sıra hepsinin kadrolu olması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca öğretmenlik kanununun da çıkarılması lazım. Çünkü onlara gereken yaşam standardının ve saygınlığının sağlanması gerekiyor. Bu kapsamda yaklaşık 2 sene önce TBMM'de önergeler verilmişti."

SARIYER POSTA GAZETESİ