Millî Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Sanayi Odası işbirliğinde mesleki eğitimini güçlendirmek için yapılan çalışmalar kapsamında yazılım alanlarını seçen öğrencilerine burs sağlanacak, mezunlarına ise istihdam önceliği verilecek. Buna göre, Sarıyer Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yazılım alanını tercih edecek öğrenciler bu ayrıcalıklardan yararlanabilecek.

Sarıyer'in de aralarında bulunduğu seçilen 6 mesleki ve teknik Anadolu liselerinde kurulan kaynakçılık ve yazılım alanlarını kapsayan mükemmeliyet merkezleri, son teknoloji cihazları ile donatılırken, çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

SARIYER'DE MÜKEMMELİYET MERKEZİ

İstanbul'da mesleki eğitimde genel iş birliklerini güçlendirdikten sonra tematik belirli alanlarda da yeni iş birlikleri geliştirilmesine odaklanıldı. Bu kapsamda kaynakçılık alanında ilk adım atıldıktan sonra yazılım alanına odaklanıldı. Sarıyer Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan mükemmeliyet merkezinde, İSO bünyesinde yazılım alanının güçlü sektör temsilcileri sürece aktif katılarak, bu merkezin Türkiye'nin yazılım alanında en güçlü merkezi olmasına destek verecek.

"MÜKEMMELİYET MERKEZLERİMİZİ DESTEKLEYECEĞİZ"

İstanbul'da mesleki eğitimi güçlendirmek ve iş gücü piyasasının insan kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere Bakanlık ile çok başarılı bir iş birliği yürüttüklerine işaret eden İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, "3 yıldır iş birliklerimiz giderek çok daha güçleniyor. İş birliklerimizde sürekli yeni açılımlar yapıyoruz. Kaynakçılık ve yazılım alanlarında attığımız ortak adımlar da bunun somut göstergeleri. İSO olarak tüm imkanlarımızla belirlenen mükemmeliyet merkezlerimizi destekleyeceğiz. Atılan bu yeni adımla MEB ile iş birliğimizi yeni bir aşamaya taşımış ve tematik iş birliğinin ilk iki adımını atmış bulunuyoruz. Kısa sürede de önemli mesafeler almaktan mutluluk duyuyorum. Toplantıya katılan MEB Bakan Yardımcımız Mahmut Özer'e, meslek komitesi temsilcilerimize ve yetkililerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

BENZER HABER: SARIYER'DEKİ OKUL TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/egitim/sariyer-deki-okul-turkiye-ye-ornek-olacak-h63541.html

SARIYER POSTA GAZETESİ