İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni, Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı. Üniversitede eğitim-öğretim faaliyetleri hibrit eğitim sistemi ile işlenecek.

Akademik yıl açılış törenine; İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, İTÜ rektör yardımcıları, İTÜ akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Topluluğu tarafından “Nihavend Faslı” başlıklı Türk müziği dinletisi izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

"Hibrit eğitim sistemine geçiyoruz"

Türk müziği dinletisinin ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. İsmail Koyuncu, "Ülkemizin ve dünyanın en köklü üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi’nin yeni akademik yılının açılışını gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni akademik yılımız hepimize hayırlı olsun,” diyerek seslendi. Prof. Dr. Koyuncu sözlerine şöyle sürdürdü: “İTÜ olarak salgın koşullarına hızlı bir şekilde adapte olduk ve ilk kapanmadan itibaren gerekli hazırlıklarımızı süratli bir şekilde tamamlamaya gayret ettik. Üç dönemdir sürdürdüğümüz dijitalleşme çalışmalarımızı olgunlaştırdık. Gerekli kontrollerimizi sağladık. Geçtiğimiz akademik yıl boyunca çevrimiçi ortamda sürdürdüğümüz derslerimiz ve toplantılarımız neredeyse sorunsuz geçti. Yine geçtiğimiz ay, öğrencilerimizin ders kayıtlarını da dijital ortamda sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamamladık. Yeni akademik yılda, artık hibrit sisteme geçiyoruz. Bu sayede hem özlediğimiz yüz yüze eğitim sürecine yeniden kavuşuyoruz, hem de gereken durumlarda online derslere süratle geçebilme imkânına sahip oluyoruz. Yeni kurguladığımız hibrit model sayesinde, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin derslerini en verimli şekilde geçireceklerini düşünüyorum. Umuyorum emeğimizin ve çabamızın karşılığını alacağımız güzel bir akademik yıl geçiririz" dedi.

"400 mühendisin yüzde 19'u İTÜ'lü"

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, "Mobilite ve Yeni Fırsatlar başlığıyla gerçekleştirdiği sunumunda TOGG’un hedefleri ve projenin hangi aşamada olduğuna dair bilgiler paylaştı. Projede dünyanın her bölgesinde sektörlerin ve şirketlerin olduğunu söyleyen Karakaş, farklı sektörlerden gelen girişimlerin teknolojiyi geliştirmelerinde ve entegre etmelerinde kendilerine son derece fayda sağladığını bildirdi. TOGG bünyesinde 400’den fazla mühendisin çalıştığını belirten Karakaş, bunun yüzde 19 gibi önemli bir kısmının İTÜ’den geldiğini açıkladı ve İTÜ’ye teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

SARIYER POSTA