2020-2021 eğitim ve öğretim sezonundan itibaren hafız öğrencilerin de eğitim öğretim görebileceği okullar statüsüne alınan Yeniköy'deki Şehit Fatih Satır Anadolu İmam Hatip Lisesi, '1 Okul 2 Proje' çalışması başlattı.

'1 Okul 2 Proje' adıyla başlatılan çalışmada Hafızlık Projesinin yanı sıra Fen ve Sosyal Bilimler Projesi de yer alıyor. Buna göre, yapılacak LGS sınavında başarı gösteren öğrenciler arasından 90 kişi kabul edilecek.

İŞTE O PROJENİN ŞARTLARI

Yeni statüsüne kavuşan okula bu kapsamda toplam 30 öğrenci kabul edilecek. 1-10 Temmuz arasında yapılacak olan yetenek sınavına göre belirlenecek olan öğrenciler için bazı başvuru şartlarının olduğu açıklandı. Bu kapsamda kabul edilecek öğrencilerin 8 yıllık ortaokullardan mezun olması ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen hafızlık diplomasına sahip olması gerekiyor.

BİR BENZERİ İSTİNYE DE BAŞLAMIŞTI

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda İstinye'deki Mehmet Sevim Ulusal İmam Hatip Ortaokulu da 4. sınıfı tamamlayıp 5. sınıfa geçen öğrenciler için “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık” projesi başlatmıştı.

PROJELERİN DETAYLARI

BENZER HABER: AKADEMİK BİLGİLERİNİ HAFIZLIKLA TAÇLANDIRACAKLAR

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/egitim/akademik-bilgilerini-hafizlikla-taclandiracaklar-h61318.html

SARIYER POSTA GAZETESİ