Sarıyer Akademi (Sarıyer Belediyesi Destek Eğitim Kursu)’de üniversite sınavlarına hazırlanan 185 öğrenci en köklü üniversitelere yerleşti. YKS’de büyük başarı elde eden öğrencilerden 48’i mühendislik fakültesi, 12’si tıp fakültesi, 13’ü de hukuk fakültesini kazandı.

Her sene başarısına başarı katan Sarıyer Akademi, Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarına öğrencilerini yerleştirdi. Üniversite sınavına giren 225 öğrenciden 185’i Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarına yerleşti.

Akademi öğrencilerinin kazandığı üniversiteler

Üniversiteyi kazanan 185 öğrenciden 48’i mühendislik, 6’sı diş hekimliği, 12’si tıp fakültesi, 13’ü hukuk fakültesi, 5’i mimarlık bölümlerini kazandı. Üniversite bazında ise öğrencilerin 5’i Boğaziçi Üniversitesi, 17’si İTÜ, 7’si ODTÜ, 8’i İstanbul Üniversitesi, 10’u Marmara Üniversitesi, 8’i Yıldız Teknik, 1'i Sabancı, 1'i Koç ve 2'si Galatasaray Üniversitesi'ne yerleşti. 30 bin ile 80 bin arasında yer alan 40 öğrenci ise hayalleri olan Tıp, Hukuk ve Mühendislik bölümleri için Sarıyer Akademi sınavlarına girerek tekrar üniversiteye hazırlanmak istiyor.

“Öğrencilerimiz her şeyin en iyisine layık”

Sınavlarda üstün başarılara imza atan öğrencilere teşekkür eden Sarıyer Akademi Genel Koordinatörü Sami Görey, “Sarıyer Akademi olarak başladığımız yerden üstüne koyarak devam ediyoruz. Zor bir süreçten geçen öğrencilerimiz her şeyin en iyisine layık. Sarıyer Akademi’den 4 kuşak mezun ettik. Bizler bundan sonra da sizlerin yanında olacağız” diye konuştu.

“İdealleri olan öğrencilerin önünü açtık”

Her fırsatta eğitimde fırsat eşitliğini savunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Akademi’nin liderleri yetiştireceğini söyledi. Başkan Genç, “Eğitime dair her bir damla suyun çok büyük göller oluşturduğunu biliyorum. Burası bir örnek... Çocuklarımız bu sayede ayaklarını yere sağlam basacak. Biz idealleri olan çocukların önünü açtık, onlar da ilerledi. Hedefimiz en iyisini yapmak. Bizim için en büyük teşekkür sizlerin başarısıdır” dedi.

“Kendimi beyaz önlük içinde görebiliyorum”

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Berkan Koyuncu, “İstediğim bir bölümdü, artık üniversiteliyim. Önceki sene çok küçük bir farkla Tıp bölümünü kaçırmıştım. Tıp okumak çocukluk hayalim değildi, aslında çocukluk hayalim mühendis olmaktı. Sonra hobilerimi değerlendirdim. Bilgisayar oyunlarıyla ilgileniyordum. Bilgisayarla alakalı bir bölüm düşünmeye başladım ama ilerleyen zamanlarda bu uğraşımın hobi olarak kalmasına karar verdim. Son olarak da Tıp bölümüne yöneldim ve kazandım. Akademi benim için ders çalışma düşüncesiyle geldiğim bir yerdi. Evde otursam hiçbir zaman çalışmayacaktım. Akademiye sabah erken gelerek rutin oluşturdum kendime. Erkenden geliyordum. Elimde bir şey varsa onu çözüyordum yoksa deneme yapmaya çalışıyordum. Hocalarıma soracak soru üretmeye çalışıyordum diyebilirim. Tercih döneminde çoğu kişinin aksine stresli değildim. İlk tercihler açıklandığında uykumdan uyandırıldım. Mutluyum ama belirtemedim. Durgun ve mutlu hissettim. Kendimi beyaz önlük içinde görebiliyorum, bu mutlu edici bir his” ifadelerini kullandı.

“Hak ettiğim yerde olduğumu düşünüyorum”

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği bölümüne yerleşen Tolga Güneş ise, şunları söyledi: “Geçen yıl 23 binden mezuna kaldım. Bunu akademi sayesinde 3500’e çektim. Akademide ilk olarak ilgi gördüm. Yani düşünün bir rehberlik hocasının kütüphaneye gelip her öğrencinin tek tek netlerine baktığını, bunu hiçbir kurumda göremezsiniz. Özellikle ücretsiz bir kurumda bunu yapıyorlar. Yani ne kadar para verseniz de bu ilgiyi hiçbir yerde göremezsiniz. İstediğim bir bölümü kazandım. Geçen senede zaten İTÜ uçağı istiyordum, kazanamadım. Şu an kendimi başarmış hissediyorum. Hedeflerime ulaştım. Hak ettiğim yerde olduğumu düşünüyorum. Gelecek için ilk olarak dereceyle mezun olursam yüksek lisansı daha rahat yapabileceğimi düşünüyorum.”

SARIYER POSTA