Sarıyer Akademi kuruluşunun ilk yılında büyük bir başarı sağlayarak kendini kanıtladı. Akademinin Genel Koordinatörü Sami Görey, başarı öyküsünü Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu ile paylaştı.

“Bu sevgi yumağı bizi başarıya götürüyor”

Yakalanan başarının bekledikleri bir şey olduğunu belirten Sami Görey, “Bizlere, bütün birikimimizi kullanabileceğimiz ortam gerekliydi. Sarıyer Belediye başkanımız Şükrü Genç bize böyle kazandırıp, fırsat sunduğu için teşekkür ediyoruz. Yılların birikimini bu akademide kullanmam için böyle bir imkan yarattı. Ayrıca çocuklarını bizlere güvenerek emanet eden velilere de şükran borçluyuz. Burası öğrencilerle bizler arasında bir sevgi yumağı haline geldi. Bu birliktelik bizi başarıya götürüyor” dedi.

Sarıyer Akademi’de renk cümbüşü…

Başlatılan projenin diğer belediyelere örnek olduğunu, onların da benzer akademiler oluşturduğunu ifade eden Görey, “Aynısını yaptıklarını söyleyen belediyeler var, ama aynısı değil. Bizde herşey şeffaf. Başka kurumlarda, bizim akademimizde olduğu kadar denetim ve liyakat yok. Burada duvarlar adeta bir renk cümbüşü… Devlet dairelerinin insanlara getirdiği hantal, baskıcı, soğuk renklerden arınmış havası var.  Çocuklar burada kendilerini evlerinde hissediyor” şeklinde konuştu.

“Bizler farkındalık projesiyiz”

Akademide öğretmen ve öğrenci arasında ilkeli bir diyalogun var olduğunu belirten Görey, “Buradaki herkes öğrenciler için var. Tüm öğretmenlerle uzun uzun konuştuk. Kuralları sırf uymak-uyulmak için koymayalım, gönüllü duyguları yaşatmak için var olalım dedik. Bunlar düşlerimdi ve gerçekleşiyor. Çok yoğun talep var, bu yoğun talebin tamamının karşılanması da doğru değil. Çünkü bizler farkındalık projesiyiz, eğitimin görüleceği asıl yer, okullardır. Biz okullara ışık tutmak istiyoruz. Keşke eğitimi okullarda halledebilseydik de burada farklı sosyal projeler yapabilseydik” ifadelerine yer verdi.

“Öğrenciyi istediği hedefe göndermeliyiz”

Görey, “Projeyi şekillendirirken kontenjan meselesini düşündük ve kimseye ekstra kontenjan açmamaya karar verdik, sıfır kontenjan yani. Kurumun belirlemiş olduğu esaslar dahilinde öğretmen ve öğrenci alındı. Gelecekteki hedeflere yönelik olarak şöyle diyebiliriz; Hedefi kitle belirliyor. Öğrencinin istediği hedefe onu göndermekle mükellefiz. Seçenekleri kendileri yaratan bir nesil geliştirmek istiyoruz. Bir öğretmen çocuğun her şeyine dokunuyor, bu yüzden öncelikle bizim yetkin, donanımlı ve hünerli olmamız gerek” dedi.

“Sarıyer Akademi’nin farkı; şeffaflık”

Belli kriterlerle alınan öğrenciler yanında öğretmenlerin de sağlam bir şekilde geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Görey, son olarak sözlerini şu şekilde bitirdi: “Öğretmenlerimiz kendi içeriklerini kendileri hazırlıyor, bizler o görselde sundukları içerikleri satın almadık. Kendi kadrolarımız tarafından hazırladık. Diğer kurumlardan farkımızın şeffaflık olduğunu ve çocukların zamanlarını verimli bir şekilde kullanmalarını sağladığımıza inanıyorum. Öğretmenlerime de sürekli şunu söylüyorum; sizin alanınıza kendinize emeğinize güveniyorum, ama çocuğa öğrettiğiniz kadarsınız.”