milSarıyer Posta’da “Sağlıkçı yetiştirelim” başlığıyla manşetten yayınlanan haber olumlu sonuç verdi ve Sarıyerli eğitimci, bürokrat, siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yoğun talebi ile olumlu sona yaklaşıldı, Kalkavan Lisesi’nin dönüşümü için yalnızca Milli Eğitim Bakanı’nın imzası kaldı.

HER KESİM DUYARLI YAKLAŞTI

Sarıyer Çayırbaşı’nda yeni yapılan Devlet Hastanesi, Huzur Mahallesi’nde inşaatı devam eden eğitim ve araştırma hastanesi ile Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılacak olan ağız ve diş sağlığı hastanesinde görev yapacak yardımcı sağlık personeli için çok sayıda yetişmiş elemana ihtiyaç duyulacağı, ayrıca mevcut sağlık kuruluşlarında da aynı şekilde laborant, hemşire ve teknisyenin gerekeceğini dikkate alan yetkililer halkın talebini gözardı etmedi.

YAZIŞMALAR TAMAMLANDI

Her türlü yazışma ve prosedürün tamamlandığı dönüşüm için son aşamaya gelindiğini söyleyen Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, “Hüseyin Kalkavan Lisesi’nin sağlık meslek lisesine dönüştürülmesi için gerekli çalışmalar tamamlandı, şu an yalnızca Bakanlık imzası kaldı. Bundan dolayı çok mutluyuz. Hem Sarıyerli gençlerimize yeni bir eğitim kapısı açılıp, meslek sahibi olacaklar hem de sağlık kuruluşlarımızın ihtiyacı olan elemanlar yetiştirilecek” dedi.