nis1Gelecek hafta Salı günü kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri tarafından 3 gün önceden kutlandı. Sarıyer Spor Salonu’ndaki ‘23 Nisan Çocuk Şenliği’nde büyük bir coşku yaşandı.

Eğitmenleri tarafından birçok dalda program hazırlayıp, şenliğe gelen SAGEM ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri salonu dolduran ebeveynleri ile belediye yöneticilerine muhteşem gösteriler sundular.

nis11

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan şenlikte, göğüslerindeki harflerin birleşmesiyle “Atatürk’ün çocuklarıyız” yazısı oluşan öğrencilerin gösterisi büyük alkış aldı.

BAŞKAN GENÇ: "BİR ÜLKENİN GELECEĞİ ÇOCUKLAR ÜZERİNE KURULMALI"

Şenliğin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer’i çocuklarla birlikte yönettiğini belirtip, “Bir ülkenin geleceğinin çocuklar üzerine kurulması gerekir. Buradaki bu coşkunun da herkes tarafından görülmesini ve gösterilmesini isterim” dedi.

nis5

Başkan Şükrü Genç, şenliğe katılan öğrenciler tarafından kendisine hediye edilen tabloyu almaktan da büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

nis6

Şenlik çerçevesinde önce SAGEM öğrencileri tarafından yapılan çalışmalar bir video sunumu ile anlatıldı. Ardından Gündüz Bakımevi öğrencileri halk oyunları gösterisi yaptı. Ardından değişik mahallerde bulunan SAGEM’lerin ortaya koyduğu sunum ve gösteriler izlendi. SAGEM öğretmen ve eğitmenlerinin öğrencilerin eğitiminde gösterdikleri ilgi ve çaba da yapılan gösterilerde dikkatlerden kaçmadı.