Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, geçtiğimiz aylarda Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Hüseyin Özcanlar'ı makamında ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. Pehlivanoğlu'na açıklamalarda bulunan Özcanlar, hayata geçirmek istediği projeler ile ilgili bilgiler verdi.

Yaklaşık 6 yıldır Şişli'de görev alan ve son olarak Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü görevini yürüten Hüseyin Özcanlar, Sarıyer'e atandıktan sonra ilk röportajını Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu'na verdi. Görüşme oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti.

"HER KADEMEDE GÖREV ALDIM"

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine eğitim sektörünün mutfağından yetişerek yükseldiğini belirten Özcanlar, "Daha önce İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji bölümünde, Şişli ve Beyoğlu'nda görev yaptım. Milli eğitim farklı kademelerinde, müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı, okul müdürlüğü ve şube müdürlüğü yaptım. BU işin mutfağından yetiştim diyebilirim. Mesleğe başlamamın 20. senesinde de Sarıyer'e atandım. Zaten ilçe ile ilgili bilgi sahibiydim. Şişli ve İl Milli Eğitim'de görev yaparken özellikle meslek liseleriyle ilgili çalışmalar kapsamında geliyordum. Diğer yandan ailem ile birlikte Sarıyer'de vakit geçiriyordum" ifadelerini kullandı.

"SARIYER'DE İŞBİRLİĞİ VE DİYALOG ÜST DÜZEYDE"

Sarıyer'de bulunan kurum ve kuruluşlar arasındaki diyaloğa değinen Özcanlar, "Sarıyer'e atandıktan sonra ilk gözlemim tüm kamu kurum ve kuruluşlar, STK'lar, muhtarlar arasında güzel bir bağ var. Birçok birim müdürü de uzun süredir burada görev yapıyor. Açıkçası bu durum beni hem şaşırttı hem de memnun etti. İşbirliği ve diyalog son derece üst düzeyde. İlçeye ilk geldiğim günden beri beni de çok sıcak karşıladılar" diye konuştu.

"İŞBİRLİĞİMİZİ SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ"

İlçe genelindeki eğitim projeleri ile ilgili konuşan Özcanlar, "Sarıyer'de okulöncesinden 12. sınıflara kadar yaklaşık 53 bin öğrenci var. Bunlara ek olarak ilçe sınırları içerisindeki üniversiteleri de katarsak bu sayı çok daha artıyor. Her ne kadar bu üniversiteler YÖK'e bağlı da olsalar yaptığımız protokoller ile faydalı çalışmalara imza atıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Nişantaşı Üniversitesi ile yaptığımız protokol kapsamında öğretmenlerimize tercih aşaması ile ilgili eğitimler verildi. Ayrıca İTÜ ile de geçmiş dönemde çok sayıda programlar düzenlendi. Boğaziçi Üniversitesi ile yapılan çalışmayı devam ettirmek istiyoruz. Bilindiği gibi İngilizce eğitimi üzerine ortak bir çalışma yapmıştık. Öğrencilerimiz bunun çok faydasını gördü. Bu yüzden işbirliğimizi sürdüreceğiz. Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'un üzerinde durduğu tasarım-beceri atölyelerini Sarıyer'de de hayata geçirmek istiyorum. Tüm okullarımızda olmasa dahi belli başlı okullarda açıp diğer okullarında faydalanmalarını hedefliyoruz. Çünkü hem maliyet açısından hem de teknik ekipman açısından her yerde olmayabilir" dedi.

"GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIYORUZ"

Sarıyer'deki okullar için corona virüs salgınına karşı alınan önlemler ile ilgili bilgiler veren Özcanlar, şunları söyledi: "Öncelikle belirtmek isterim ki ülke genelinde olduğu gibi biz de ilçemizde tüm önlemlerimizi aldık, almaya devam edeceğiz. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden hem öğretmenlerimize hem de okullarımıza maske ile dezenfektan gönderildi. Bunun yanı sıra Sarıyer Belediyesi de okullarda dezenfekte işlemi yaptı."

SARIYER POSTA GAZETESİ