ABD’nin 50 eyaletinde ve 40 farklı ülkede uygulanmakta olan dünyanın en büyük yaratıcılık, takım çalışması, çözüm geliştirme organizasyonu olan Destination Imagination Türkiye finallerinde, Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi Sosyal Sorumluluk Projesi Geliştirme alanında Türkiye 1.’si oldu.
Tüm dünyada 1 milyon öğrencinin ter döktüğü ve Türkiye’de yalnızca seçkin okulların katıldığı dünyanın en büyük yaratıcılık yarışması olan Destination Imagination Türkiye Finalleri (DAT 2016) yapıldı. Aydın’ın Kuşadası ilçesi Efes Kongre Merkezi’nde 7 farklı alanda 300’den fazla takım ve yaklaşık 2000 öğrencinin katıldığı bu dev organizasyona, Özel Mürüvvet Evyap Okulları olarak 5 farklı takımla katıldı.

Bülten_Görsel 1Sarıyer projesiyle 1. oldular

İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde yarışan Evyap öğrencileri iki gün boyunca DAT Ulusal Etkinliğinde yaratıcılık, takım çalışması ve problem çözme konusunda becerilerini kanıtladı. Öğrencilerin; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik uygulamalarının yanı sıra doğaçlama, tiyatro becerileri, yazı, proje yönetimi, İngilizce iletişim, yenilikçilik, takım çalışması ve topluma hizmet alanlarında çalışmalar yapmasını sağlayan yedi ucu açık görevden biri olan sosyal sorumluluk kategorisinde yarışan lise takımı, “Sarıyer sahilinin güzelliğinin korunması” amacı ile yürüttükleri “SUPERSEAGULLS” adlı projeleri ile Türkiye 1.’si olurken, ortaokul kategorisinde Teknik alanda sunum yapan 6. Sınıf öğrencilerinden oluşan takımımız, Türkiye 2. si oldu.

Bülten_Görsel 3Amerika’da temsil edecek

Turnuvaya katılan diğer takımlar da ortaokul kategorisinde yapısal alanda 4., ilkokullar kategorisinde ise Bilimsel alanda 8., Güzel Sanatlar alanında ise 16. oldular. Dereceye giren öğrenciler 25-­28 Mayıs 2016 tarihlerinde, Amerika’nın Tennessee eyaletinde yapılacak olan ve 25.000 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek olan Global Finals’a katılmaya hak kazandı. Evyap Okulları, takım sorumlusu öğretmenlerin ve öğrencilerin bu önemli başarılarını tebrik ederek, Amerika’dan da dünya çapında derecelerle dönmelerini umut etti.