yaz1Sarıyer Belediyesi, Sarıyer Halk Eğitim Merkezi ve Maslak Rotary Kulübü ve AÇEV işbirliğiyle düzenlenen okuma-yazma kursuna katılan 300 kadın, okur-yazar olup, karanlıktan kurtuldu.

Okur-yazar sınıfına geçen kadınlar için Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreninde, duygularını kendi yazdıkları yazılarla ifade eden kursiyerlerin sevinç ve mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Okuyup yazamadıkları için ikinci sınıf insan muamelesi gördüklerini, gazete, mektup, kitap okuyamadıklarından dolayı aydınlanamadıklarını ve kendilerini eksik hissettiklerini söyleyen kadınlar tek tek kürsüye çağrılarak düşüncelerini ifade etmeleri istendi.

yaz2

ÇOCUKLAR GİBİ SEVİNDİLER

13 ayrı yerde verilen kursa katılan yüzlerce kadından bir grubu tarafından anlatılanlar diğerlerinin duygularına tercüman olsa da, törene katılanların tamamının ilkokul çocuğu gibi sevindiği gözlendi. Konuşma yapan kursiyerler, kendilerinin okur-yazar olmasına sağlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Yardımcısı Adnan Ayber, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Çelik, Kültür Müdürü Filiz Coşkun, AÇEV ve Rotary temsilcileri ile kurs öğretmenlerine ayrı ayrı teşekkür edip, minnet duygularını ifade ettiler.

 ALMAN ROTARY KULÜP BAŞKANI DA  SONUÇTAN MEMNUN OLDUyaz4

Törene Almanya’dan gelen ve kursa destek veren Rotary Kulüp Başkanı Josef Bücheimeir de yaptığı konuşmada, önceleri yaşlı kadınların okuma-yazma kursuna gitmeyecekleri ya da öğrenemeyecekleri kuşkusu duyduklarını ancak sonuçtan oldukça memnun kaldıklarını belirtti. Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, SAHEM Müdürü İsmail Çelik ve Maslak Rotary temsilcisi de yaptıkları konuşmalarda yüzlerce okumaz-yazmaz insanı okur-yazar etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. Tören de okuma-yazma kursuna destek veren, katkı sağlayan ve öğretmenlik yapanlara teşekkür plaket, kursu tamamlayanlara da okur-yazar sertifikası verildi.