ÖZEL HABER

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, Sarıyer Ortaokulu Müdürü Melih Kara’yı ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi.

1924 yılında kurulan ve 1942 yılında ise Sarıyer İlkokulu olarak faaliyetlerini sürdüren okul, son yıllarda ise yeni eğitim sistemi kapsamında ilk ve ortaokulların ayrılmasının ardından yoluna ortaokul olarak devam ediyor.

VELİLER OKUL YÖNETİMİNDEN MEMNUN

Sarıyer Ortaokulu, 66’sı kadrolu olmak üzere toplam 75 öğretmeni ve 1280 öğrencisi ile ilçenin en kalabalık ortaokulu konumunda yer alıyor. Geçmiş dönemlerde okulun öğrenciler için eğitim ve sağlık anlamında elverişsiz olmasından dert yakınan veliler, mevcut okul müdürünün ve okul aile birliği yönetiminin çalışmalarından son derece memnun.

OKULUN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİLER

Görev süresi boyunca okul ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Sarıyer Ortaokulu Müdürü Melih Kara, “2 yıl müdür yardımcılığı görevinden sonra okul müdürü olarak atandım. Okuldaki tuvaletleri baştan aşağıya yeniledik. Yöneticilerin odalarını yeniledik. Öğretmenler odasını yeni baştan oluşturduk. Artık 100 kişilik bir salonumuz da var. Okulun güvenlik görevlisi yoktu. Öğrenci kontrolsüz bir şekilde araba yoluna çıkıyordu. Şimdi ise 2 güvenlik görevlimiz bulunuyor. İlk ve ortaokulun arka tarafta ortak kullanım alanı var. Orayı da anasınıfı için oyun parkı yaptık. Bodrum katı ile de ilgili güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Kalabalık bir okul olduğumuz için öğrencilerin taleplerini karşılayabilecek bir kantin yaptık. Aynı şekilde bodrum katında meydana gelen su basmalarına karşı yaptığımız projeler ve Sarıyer Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aldığımız destek ile tadilatlar yaptık. Şuan hiçbir şekilde su basmaları olmuyor. 3 sene boyunca Sarıyer halkı ve çocuklarımız için yaptığımız en güzel hizmet ikili eğitim sistem yerine tekli eğitim sistemine geçmemiz oldu. Sabah 08.00’da başlayan eğitim akşam 19.30’da bitiyordu. Çocuklar hem geç saatte hem de karanlıkta evlerine gitmek zorunda kalıyordu. Gerekli makamlardan izinleri alarak mevcut binanın içerisinde fiziki şartları da zorlayıp 17 tane daha derslik yaptık. 18 tane dersliği olan okulumuzun şuan da 35 adet sınıfı var. Maalesef okulda sınıf yapılabilecek alan kalmadı. Eğer bu anlamda imkanımız olsa birkaç ekleme daha yapacaktık. Peki bu sınıfları nasıl yaptık? Bunlar tamamen okul aile birliği üyeleri ve hayırsever bağışçılar sayesinde gerçekleştirdik. Fakat okulun genel tadilatını ise Sarıyer Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aldığımız destek ile gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

“TOPLAM 200 ETKİNLİĞE İMZA ATTIK”

Sarıyer Ortaokulu’nun eğitimde üstün başarılar elde ettiğini söyleyen Kara, “Sarıyerli ailelerin önceden çocuklarını göndermek istemediği okulumuz şuan da ‘Çocuğu Sarıyer Ortaokulu’na nasıl kaydettireceğiz?’ aşamasına geldi. Eğitim alanında da çok başarılı işlere imza atıyoruz. 52 farklı alanda toplam 200 etkinliğe imza attık. Kültürel, sanatsal, sportif alanlarında... Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği çerçevesinde 13 tane kurs açtık. Bunların yanı sıra gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri ‘Tenefüs’ isimli okul gazetemize yer verdik. Çocuklar için yaptığımız büyük hizmetlerimizden biri de Erasmus Projesi” diye konuştu.

“SARIYER ORTAOKULU İLÇENİN HAFIZASIDIR”

“Sarıyer Ortaokulu ilçenin hafızasıdır” diyen Kara, şunları söyledi: “Okulun kuruluş yılı 1924, ilk adı ise Sarıyer Pertevniyal İlkokulu idi. Fakat bizim elimizde ise 1942 yılından bu yana olan belgeler var. Göreve geldikten sonra elime geçen en önemli belge 1942 yılında teftiş için gelen müfettişlerin okul için hazırladığı raporların bulunduğu defter. Defteri imzalayan kişi ise dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel. İlk öğretmenler kurulunda bu kitaptan bir bölüm okudum. O dönemde okulumuz ile ilgili neler yazıldı, ne gibi eksiklikler vardı diye merak ettim. Açıkçası çok güzel ifadeler yer alıyor. Bunun yanı sıra 17 maddelik eksiklikleri de not ettiler.”

SARIYER POSTA