mak44MAKSUT BALMUK’UN İDDİALARINA MİLLİ EĞİTİM VE BELEDİYE AÇIKLIK GETİRDİ

Eğitim İş 4 nolu Şube Başkanı Maksut Balmuk’un okullara belediye tarafından verilen hizmete Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘bürokratik engeller çıkarılıyor’ şeklindeki suçlamasına Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin ile Sarıyer Belediye Başkan yardımcısı Adnan Ayber açıklık getirdi ve ‘bürokrasi engeli’ yok, ‘kontrol ve denetim’ var” dediler.

Sarıyer Belediyesi’nin okullarla yönelik olarak verdiği temizlik, boya, bahçe düzenlemesi ve ihtiyaçların giderilmesi konusunda hizmetlerin daha önce okul müdürlerinin belediye yetkilileri ile direkt temas kurarak alındığını ancak son zamanlarda bunun engellenerek önce Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurulması ve oradan belediyeye ulaşılması yolunun tercih edildiğini söyleyen Maksut Balmuk yaptığı açıklamada bu durumun işleri uzatıp, hizmet alımını engellediğini ileri sürmüştü.

mak7

Konunun gazetemizde haber olarak yayınlanmasından sonra çok sayıda okul yöneticisi ve öğrenci velisi de bize ulaşıp, hizmetlerin engellenmemesi gerektiği yönünde görüş bildirmişti,

Dün kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Belediye Başkanı Adnan Ayber hem Maksut Balmuk’a hem de basına bu konuda açıklayıcı bilgi verip, ileri sürülen iddialarda kısmen doğruluk olduğunu ancak bunun bürokratik engel çıkarma amacı taşımadığını, aksine verilen hizmetlerin kontrol ve denetimin sağlanması için böyle bir yol seçildiğini söylediler.

ADNAN AYBER: “NE KADAR HİZMET VERDİĞİMİZ BİLİNSİN İSTEDİK”mak3

Sarıyer Belediyesi’nin daha önce okul müdürlerinden gelen talep üzerine çok değişik alanlarda okullara hizmet verip, ihtiyaçlarını karşıladığını söyleyen Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, “Bizim okullarla direkt temas kurup, ihtiyaçlarını karşılamamızdan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün haberi olmadığı için bize “ne gibi hizmet verdiniz?” sorusu gelmeye başladı. Bu nedenle biz de okul müdürlerinin önce Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurup isteklerini bildirmelerini, oradan da bize aktarılmasını talep ettik. Bu bir engel değil, verdiğimiz hizmetlerin bilinmesi için kontrol ve denetim mekanizmasının çalıştırılması amacını taşımaktadır” dedi.

CELAL YILMAZ GÜLTEKİN: “BÜROKRATİK ENGEL YOK, KONTROL VAR”

Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin de aynı doğrultuda görüş bildirip, “Kesinlikle bürokratik engel yok. Biz işlerin daha kolay ve hızlı halledilmesi, tüm okulların hizmet alması ve belediyenin hangi alanlarda ne kadar hizmet verdiğini bilmek istedik. Olay bundan ibaret. Yanlış anlaşılma olmasın diye konuştu.