Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir programda yeni eğitim ve öğretim sezonunun hangi tarihte başlayacağına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Corona virüs salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçiş yapan Türkiye'de 'okullar ne zaman açılacak' sorusu henüz yanıtını bulmadı.

"Öncelik öğretmen ve öğrencilerimizin sağlığı"

Okulların 31 Ağustos'ta açılıp açılmayacağına ilişkin o günkü şartların etkili olacağını belirten Bakan Ziya Selçuk, "Okulların açılacağı hafta ne olacağını kimse bilemez. bizim için birinci öncelik öğretmen ve öğrencilerimizin sağlığı. 31 Ağustos'ta açılacak derken bunu temenni ediyoruz. Sağlıklı bir durum oluşursa , şartlar elverişli olursa bu tarihte açacağız demek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Gereken her türlü tedbiri alıyoruz"

"Bir süre açmayın, uzaktan eğitime devam edin denirse biz buna hazırız" diyen Selçuk, "Seyrekleştirme modeli deneyin derlerse buna da hazırız. Neden hazırız, bir yıl sonrasının içeriklerini bitirmek üzereyiz. O kadar hazırız. Gereken her türlü tedbiri alıyoruz. Bize güvenin, yetkililere güvenin" şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ