‘Burada her öğrenci özeldir’ sloganıyla 1987 yılından bu yana eğitim sektörünün markası olan Oğuz Fen Bilimleri öğrencilere ışık tutmaya devam ediyor.

Sarıyer’de ki eğitim sektörüne Özel Sarıyer Oğuz Fen Bilimleri ile devam eden deneyimli eğitimciler Hasan Karaca ve Yağmur Yiğit Karaca, başarıya giden şifreleri gazetemizle paylaştılar. İnsanoğlu doğduğu andan itibaren bir eğitim sürecine girer, sürekli yeni bir şeyler öğrenir. İlerleyen yıllarda bu öğrenen varlık öğretmeye de başlar. Birikimi birilerinden alır ve bu birikimi başkalarına aktarır. Fakat eğitim ülkemizin kanayan yarasıdır. Sürekli değişen eğitim sistemi öğrencileri olduğu kadar velilerin de aklını karıştırmaya devam ediyor. 1987 yılından itibaren faaliyet gösteren Oğuz Fen Bilimleri eğitimde ki bu belirsizliğe rağmen öğrencileri hayata en iyi şekilde hazırlamaya devam ediyor.

31 yıllık tecrübe 50 şube

Sarıyer’de 2007 yılında faaliyete geçtiklerini söyleyen Hasan Karaca: “Eğitim kurumumuz 2007 yılında Sarıyer İlk Adım Dershanesi olarak faaliyete geçmiştir. Daha sonra Sarıyer dershanesi olarak eğitim faaliyetimize devam ettik. Eğitim sektöründe ki dershanelerin kapanmasıyla birlikte Sarıyer Etüt Merkezi ve akabinde de Sarıyer Kişisel Gelişim Kursu olarak devam etmektedir. Nisan ayı itibarı ile Özel Sarıyer Oğuz Fen Bilimleri Kişisel Gelişim Kursu olarak ismimizi değiştirdik. Oğuz Fen Bilimleri markası 1987 yılından beri Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde yaklaşık 50 civarında şubesi bulunmaktadır. Kurucuları Celal Oğuz ise üniversiteden mezun olduğu yıldan itibaren hem yurt içinde hem yurt dışında ülkesine destek sağlamak amacıyla birçok eğitim projesine imza atmıştır” şeklinde konuştu.

“Fen Bilimleri kurumsal bir yapıya sahip”

Karaca: “30 yılı aşkın tecrübesinin bulunuyor olması sebebiyle Oğuz Fen Bilimlerini tercih ettik” dedi. Oğuz Fen Bilimleri kurumunun diğer eğitim kurumlarından ayrılan en büyük özelliğinin kurumsal bir yapıya sahip olmasına bağlayan deneyimli eğitimci Hasan Karaca şöyle devam etti: “Oğuz Fen Bilimleri Türkiye’nin öncü markalarından bir tanesi. 1987 yılından beri özellikle dershanecilik sektöründe faaliyet gösteren bir kurum. Bunun yanında markanın kurucusu Celal Oğuz bizzat eğitimin başında yer alıyor ve tüm şubeleriyle ilgileniyor olması bizleri Oğuz Fen bilimlerini tercih etmemizdeki sebeplerden bir tanesi. Gerek yönetici kadromuz gerekse eğitmen kadromuz akademik alanda başarılı ve uyumlu birlikteliğe sahip. Bunların yanında veli ile olan iletişim ve sosyal aktiviteler büyük avantaj sağlamaktadır.”

“Eğitim 3 ayaklıdır: Veli - öğrenci - öğretim kurumu”

Eğitimin yalnızca kurumlardan ve öğretmenlerden beklenmemesi gerektiğinin altını çizen başarılı eğitimci velilere ve öğrencilere de büyük sorumluluk düştüğünü söyledi. Karaca, “Eğitimi 3 ayaklı bir masa gibi düşünmek gerekir. Bu ayaklar; veli, öğrenci ve öğretim kurumudur. Bu çerçevede masanın ayakta durabilmesi için her ayağın görev ve sorumlulukları vardır. Bizim velilerden beklentimiz öğretim sürecinde aktif rol oynamalarıdır. Hem okul hem de kurumumuzdaki öğretmenlerle sürekli olarak bilgi alışverişinde bulunup öğrencinin gelişimini yakından takip etmeliler. Öğrencilerimizden ise başlıca beklentilerimiz kurumumuzda uyguladığımız programlara istikrarlı şekilde katılmak ve mümkün oldukça devamsızlık yapmamak. Günlük konu tekrarları öğrencilerin olmazsa olmazıdır. Konu tekrarından sonra pekiştirme amaçlı soru çözümü yapılmalı ve çözülemeyen sorular uzman öğretmenlere sorulmalı” diye konuştu.

“Ortak paydamız doğru üretim - paylaşım - sevgi”

Eğitimde başarının gelmesi için bazı koşulların olması gerektiğinin altını çizen Yağmur Yiğit Karaca, Oğuz Fen Bilimleri ile ortak bir payda da buluştuklarını söyledi. Kurum olarak başarılarını doğru üretim-paylaşım-sevgi üçlemesine bağlayan Karaca şöyle devam etti: “Oğuz Fen Bilimleri ile bizim ortak paydamız, başarımızın altında bu 3 temel etken yatıyor. Diğer bir ortak noktamız kendini geliştirme isteği, sosyal sorumluluk bilincine sahip, kendine inanan ve en iyi şekilde ifade eden bireyleri yetiştirebilmek.”

“Öğrenci kendini mutlaka geliştirmeli”

Karaca: “Kurum olarak bizler her sene başında uyguladığımız seviye belirleme sınavı ile öğrencilerimizin akademik seviyelerini ölçeriz. Yıl içerisinde uyguladığımız deneme sınavları ile tüm öğrencilerimizin akademik durumunu yakından takip eder ve velileriyle değerlendiririz. En çok önemsediğimiz ilkelerimizden biri de her öğrenci mutlaka gelişim göstermelidir. Başarı seviyesi ne olursa olsun her öğrenci için yapılacak bir şeyler vardır. Her öğrencinin sene başındaki akademik durumu ile sene sonundaki durumu arasında fark olmasını yani öğrencide gelişme olmasını önemsiyoruz. Öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal gelişimleri de önemli. Tüm öğretmenlerimiz öğrencilerimizle olan güçlü iletişimleri sayesinde öğretmen olmanın yanı sıra, yeri geldiğinde ebeveyn, yeri geldiğinde kardeş, yeri geldiğinde arkadaş gibi davranabilmektedir. Yıl içerisinde yaptığımız sosyal etkinliklerle bu iletişim hem güçlenmekte hem de öğrencilerin sosyal gelişimine katkı sağlamaktadır.”

“Öğretmen bulduran, yaptıran ve çözdüren olmalıdır”

Eğitim kadrolarının kalitesine değinen Yağmur Yiğit Karaca: “Sınıf mevcutlarımız 12 ile 14 öğrenci arasında değişmektedir. Sayıyı bilerek minimum seviyeye çektik ki ortaya kaliteli eğitim çıksın. Sürü mantığıyla hareket eden bir eğitim kurumu değiliz; asla da olmadık. Kalabalık sınıflarda öğrencilere 40 dakika boyunca bir öğretmenin verebilecekleri sınırlıdır. Bu yüzden mevcudu az olan sınıflarda Öğretmen bulduran, yaptıran ve çözdüren olmalıdır mantığıyla hareket ediyoruz. Bu arada söylemekte fayda var; Üniversite hazırlık sınavları TYT ve AYT hazırlık programlarımız Temmuz ayının son haftası başlayacak” ifadelerini kullandı.

“Her öğrenci burada kendini özel hissedecek”

Deneyimli eğitimci Karaca, Gelişimsel bir yaklaşım içinde olacaklarını vurgulayarak, “Öğrencinin ne yapabildiğine değil ne kadar geliştiğine, yani hep olumluya odaklanacağız. Herkesin tek ve özgün olduğu öğrenme modellerinde hem sosyal alanda hem gelişim alanında takip ve paydaşları olacağız” dedi.

Sarıyer Merkez Postane Sk.

No:5 Tel: 0212 218 35 13

Gsm: 0555 860 38 28