Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Dil Bölümü’nün işbirliğinde hayata geçirilen ‘Ders Arası Dil Molası’ projesi, ilçede faaliyet gösteren 6 ilkokul ve 1 lisede tüm hızıyla devam ediyor.

Yaklaşık 3 yıldır aralıksız bir şekilde öğrencilere yabancı dili öğretme ve sevdirme amacıyla gerçekleştirilen ‘Ders Arası Dil Molası’ projesi, ile çocuklar hem kendilerini geliştiriyor hem de eğitim sonrası iş hayatlarında kendilerine fayda sağlayacak yabancı dil öğreniyorlar.

OKULLARDA ÖZEL ALANLAR OLUŞTURULDU

Proje kapsamında ilk olarak Sarıyer’deki devlet ve özel ilkokulları kardeş okul yapıldı. Okullarda oluşturulan ‘Dil Cafe’lerde eğlenceli saatler geçiren öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Dil Bölümü’nden gelen İngilizce öğretmeni aday öğrenciler tarafından yabancı dil eğitimi alıyor. Ayrıca okullarda özel olarak dizayn edilmiş tematik köşeler hazırlandı. Tamamen gönüllülük esasına dayanan projede üniversite öğrencileri, ilkokul ve lise öğrencilerine haftada 4 saat eğitim veriyor. Proje çerçevesinde 6 adet ‘Dil Cafe’ açılırken, 400’ü aşkın öğrenciye ulaşıldı.

PROJE İLE NE AMAÇLANIYOR?

Bunların yanı sıra çocukların aktif bir şekilde İngilizce konuşmaları sağlanırken, sosyal aktivitelerle de dil gelişiminin tamamlanması amaçlanıyor. Ayrıca proje ile şunlar hedefleniyor; Öğrencilerin ders harici bir ortamda İngilizce konuşmalarını sağlayarak, konuşma becerileri geliştirilecek. Sarıyer’deki üniversiteler ile okullar arasında işbirliği arttırılacak. Öğretmen adayı üniversite öğrencileri tecrübe kazanacak. Devlet ile özel okullar arasında işbirliği gelişecek. Devlet okullarında çağa uygun dil eğitimi temalı özel tasarlanmış kafeler kurulacak.

SARIYER POSTA