Karayolları Trafik Yönetmeliği’ne göre okullarda geçit görevlisinin bulunma zorunluluğuna rağmen, Sarıyer’de eğitim veren birçok okulda geçit görevlisinin bulunmaması öğrencilerin hayatını tehlikeye atıyor.

Özellikle ilk ve ortaokulların önlerinde okul geçit görevlisinin bulunmaması, can kaybıyla sonuçlanabilecek olası bir trafik kazasına davetiye çıkarıyor.

Ne okul geçit görevlisi ne de yaya geçidi var

Sarıyer’de eğitim veren okulların büyük çoğunluğunda okul geçit görevlisinin bulunmamasının yanı sıra bazılarının önünde yaya geçidi dahi yok. Her geçen gün trafik kazasında yitirilen canlar düşünüldüğünde bu önlemlerin neden alınmadığı soru işareti.

Velilerin aklı çocuklarında

Çocuğunu okula bıraktıktan sonra evine veya işine giden veliler, “Acaba çocuğuma bir şey oldu mu?” endişesini gidermek için bu eksikliğin bir an önce giderilmesini istiyor. Konuyla ilgili yasada madde bulunmasına rağmen, yaya geçidi ve okul geçit görevlisinin olmaması akıllarda soru işareti bırakıyor.

İşte o madde:

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 178. Maddesine göre, ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin güvenli bir şekilde okula giriş ve çıkışlarının sağlanması için okul geçit görevlisinin bulunması gerekiyor. Fakat Sarıyer’deki okulların büyük bir bölümünün okul geçit görevlisi yok. Maddeye göre okul geçit görevlileri öğretmen, öğrenci veya velilerden herhangi biri olabiliyor.